Arkadaşlar üç değişik cihazla ve ayrıca 5 mf kondansatörle denemeler yaptım.Buzdolabının çektiği amper 1,3 iken cihazlar devreye girdiğinde 0,8 A e düşüyor.Fakat sayaçta hiç bir değişme olmuyor.
Acaba harmoniklerde sonuçlara etki olup, bizim bilmediğimiz bir tasarrufmu oluyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın ght arkadaşım bende bi tedaş cıyım ama senin düşündüğün gibi düşünmez tedaş bunu satanlara ithalatçı firmaya tedaş izin vermiyor sanayi ve ticaret bakanlığı izin veriyor ben belediyede elektrikçi olarak çalışan arkadaşlarımı bile bu aletin işe yaramadığığ konusunda ikna edemedim bir tedaş çı olarak kurumları itham ederken düşünerek itham et.Hem bu bahsi geçen seyler bizim tesislerimiz içn devede kulak bile değil olsa olsa devede tüy dür.
 

Harika bir denklem. TEDAŞ'ın evlerdeki reaktif tüketim sorunundan önce, kaçak aktif tüketim için bir çözüm bulması gerekli. Gün geçtikçe enerji değerleniyor.
 

Hocam elektrik sayacı aktif gücü ölçtüğü için tüketiminizde bir değişiklik olmayacak.Düşün akıma karşılık cosfi değeri 1 e yaklaşacağından denklemde aynı sonuç elde edilir.Yani harcanan aktif güçte değişiklik olmaz.Tedaşda aktif güce bakıyor zaten
 
sayın arkadaşım;

bu cihaz bir nevi küçük bir kompanizasyon yapıyor ve bu yüzdendir ki çalıştığı anda ampermetreden görünen değer hemen düşüyor... çünkü ampermetre zahiri akımı gösterdiğinden ve bu aletde reaktif güç azalmasından dolayı kaba tabirle reaktif güç için gerekli olan akımı azaltığından ortaya sanki cihazın çektiği akım azalmış gibi görünüyor... halbuki evdeki sayaç önceden deiğim gibi sadece aktif güçü yazar.. ve aktif güç de değişemeyeceğinden BU CİHAZ EVLER İÇİN TASARRUF DEĞİLDİR..böyle düşünüyorum yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim...
 
Demek ki kandırıkçı energy saver pazarlamacıları iyi laf ve şov yapıyor
 
Rexaktif marka bir cihaz aldım.

cihazı alalı tam 1ay oldu 145 tl ye aldım.günlük elektrik tüketimim 8.3 kw iken 9.5 kw ta çıktı.ayrıca şarjlı süpürgemiz bozuldu 1 ay hiç çalışmadı(sürekli fişte takılı duruyordu).anlıyacağınız bana günde 2 kw fazla elektrik tükettirdi.üzerinde 2 adet led lambaları sayesinde.gece lambası niyetine kullanıyoruz.alırken %20 ile 40 arası tasarruf sağlıyor dediler.telefon numaram ******** isteyene daha detaylı bilgi verebilirim.faturalarımın fotoğraflarını gönderebilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın abdulkadir ilhan

keşke almadan önce bu sayfadaki tüm mesajları okusaydınız.
 
arkadaşlar bu cihazlar evde kulanmak için gerekli bir cihaz değildir konu yeterince anlatılmış inanın hiç bir işe yaramıyor diyebilirim birazcık tedaşın işine geliyordur o da her abone bunu kullanırsa ancak aboneye yani bize faydası olamaz olsa bile o kadar az ki kendi tükettiği güç bile bunu geçecektir ama ilerde tedaş sayaçları değiştirip reaktif güçleri sınırlamamızı isterse o zaman faydalı olur )
 
Sevgili dostlar,elektrik tasarruf cihazları konusunda herkez herşeyi söylüyor.doğruyu söyleyende var yanlışı da.Üyesi olduğum bu forumda yapılan yorumlara baktığımda memnun olduğumu söylemek isterim.Çünkü işi bilenlerin forumu olduğunu düşünüyorum.Tasarruf cihazları (incelediklerim) kompanzasyon üzerine kurulmuş.Voltajı regüle ettiğini iddia edenlerde var.Tasarruf etmek demek cihazları en verimli çalıştırmak demektir.Cihazlar omik yüklerde işe yaramaz,çünkü direkt omik yüktür yani akım ile gerilim arasındaki elektriksel açı 0 derecedir.Sadece indüktif reaktif güçlerde işe yarayacağı düşünülebilir.İndüktif yüklerde teorik olarak akım gerilimden 90 derece ileridedir.İndüktif yüklerde akım ile gerilim arasındaki elektriksel açıyı sıfıra yaklaştırmak için kullanılabilir.Ancak evlerdeki sayaçlar sadece aktif gücü yazdığı için ve faturaları buna göre ödediğimiz için tasarruf anlamında bir kazancımız olmaz.Yapılan önerilerde cihazı
sigorta kutusuna en yakın prize takılması söyleniyor.Öyle yaptığımızı kabul edelim.Sayaçtan sonra prize kadar olan kolon hattını ve priz linyesini kompanze etmiş oluruz.Ödediğimiz aktif enerji farurasında azalmaya sebep olmaz.Yani bana göre hikaye.Acı olan bu işle ilgisi olan kurumların (emo,elektrik teknisyenleri birliği,tedaş,üniversitelerin teknik bölümleri)ortaya çıkıp halkı bilinçlendirmemeleri.Tedaş'ın özellikle tüketici anlamında tasarruf sağlamadığını ancak enterkonnekte iletim sisteminde kayıpların azalarak verimin artacağını açıklamasını beklerdim.Sonuç olarak bireysel anlamda %30-%40 lara varan tasarruf hayalden başka birşey değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…