enerji analizörü hakkında.

Merhaba
ISKRA marka enerji analizörü kullanmaktayım 4 adet analizörü modbus ile seri bağlayıp rs485-rs232 çevirici ile PC ye aktardım okuya biliyorum bu analizör verilerini PLC kullanmadan nasıl scada ya aktara bilirim win tr scada kurdum bilgisayarıma.

4 adet analizörü modbus ile seri bağlayıp rs485-rs232 çevirici ile PC ye aktardım okuya biliyorum

PC'de nasıl okuyorsunuz peki?

WinTR SCADA için Connection MAnager -->Modbus RTU/TCP Master sekmesi
sol beyaz boşlukta sağ tuş ile ADD -->RTU net sağtuş --> network --> properties -->pencereye modbus ayarlarını girin

Aynı yerde station satırından sağ tuş ile --> Station --> properties-->ayarlarınızı girin

Aynı yerde group satırından okunacak yazılacak adresleri girin.

Sağ üstten connect yapın. Ayarlarınız doğruysa değerleri okursunuz .

Bundan sonrası scada ekranından bu değerleri görselliğe dökmeye kalır.

Fultek sayfalarında açıklamaları var.

öncelikle hocam teşekür ederim dediğinizi yaptım ama analizörün proğramı ile haberleşmeyi sağlayamadım şunu belirteyim sistemde PLC kullanmıyorum . analizörün yazılımını PC ye yükledim rs485-rs232 ile haberleştirip analizörleri PC de okuyorum bu degerleri SCADA ya aktaramadım dediğiniz şekilde denedim[/QUOTEsize telefondan ulaşa bilirmiyin daha iyi destek almak için
numaram ***

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bahsettigim menulerde com kabloyu doğru seçtiğinizden emin olun. Ayarlarınızı gözden geçirin.

Forum istatistikleri

Konular
130,159
Kullanıcılar
453,265
Son üye
34yusuf52
Geri