Enerji analizörleri

elector

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar uygulamada genelde enerji analizörlerinden minimum kaç dakikada bir veri okunabiliyor.Örneğin saat 13:33-13:34 arasındaki 1 dakikada harcanmış olan elektriği görmek istesem çok lüks mü olur?

Bir de sahada çok eski Elektrik panolarımız var bunlara akım trafosu ve enerji analizörü takmak istiyoruz.Bildiğiniz en kolay montaj olan akım trafosu hangisi,pano içinde alan çok dar.

Son olarak da şunu sorayım:

--BAcnet üzerinden haberleşen bir bina otomasyonu sistemi kuracağız Enerji analizörlerini de Modbus'tan Bacnet'e çevireceğiz.Bu tip çevrimler sağlıklı oluyor mu?
 
slm benim şu anda günlük takip ettiğim 60 a yakın analizör var ,analizörün yazma aralığı analizörün özelliğine ve kullanıma bağlı olarak değişir. birde akım trafosu sormuşsun kendinden baralı akım trafosu kullan bence yer dar demişsin barasız ortası delik trafoyu baraya takman gerektiği için yerden dolayı takamayabilirsin kendinden baralıyı istediğin yere takar kabloyu uzatarak sorunu çözersin kolay gelsin.
 
Analizör olarak Janitza markasını önerebilirim Siemens üretiyor. Mod-bus üzerinden haberleşiyor. Daha önce bac-net'e entegrasyon edilmiş bir sistem görmüştüm yani sorun yaşıcağınızı sanmıyorum bu analizörle dakika değil saniye mertebesinde Elektrik hareketlerini görebilirsin çünkü bilgileri kendi hafızasında tutuyor ve haberleşmenin yoğun olmadığı bir saatte bu özellikle gece olarak seçilir üstündeki bilgileri ana bilgisayara atar. Ayrıca eğer anlık bilgileri görmek istersen bu bilgileride görebiliyorsun bir kaç modeli var daha gelişmiş olarak en temel seviyedeki analizörün kataloğunu ekte gönderiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • UMG96S .pdf
    469.3 KB · Görüntüleme: 148
Arkadaşlar;

Piyasada birçok analizör markası var ama analizör alırken ne istediğinize ve ne aldığınıza iyi bakın. bunun için aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmanız doğru ürüne ulaşmanızı sağlayacaktır.

Analizör alma amacınız nedir?
1- Eğer sadece pano üzerinden birçok veriyi aynı anda görmek için alıyorsanız haberleşmesiz bir ürün işinizi görecektir. Eğer uzaktan PC üzerinden izleyecekseniz RS485 veya ethernet iletişimli bir analizör alın. Analizörün iletişim protokolünün modbus olması avantajınıza olacaktır. Böylece yazılımda özgürce birçok firmanın ürününü kullanabilirsiniz.

2- Eğer enerji tasarrufu çalışmaları yapıyor iseniz analizörün enerji ölçüm hassasiyeti Class0,2 olması size avantaj sağlar. Çünkü çoğu zaman %1 verim elde etmek için bile kılı kırk yararız. Bilgi için piyasadaki %90 analizör Class1 dir yani %1 enerji ölçümünde hata yapar. tabii akım trafosununda Class 0,2 olması şarttır.

3- Harmonik ölçecek misiniz? cevabınız evet ise minimum 25. dereceye kadar harmonik ölçen bir ürün alın.

4- Transient ölçecek misiniz? eğer cevabınız evet ise alacağınız analizörün bir dalga periyodunda minimum 256 örnek alarak transient kaydı yaptığını teyid edin. Ayrıca transientlerin dalga formu ile kaydedilmesi analiz kolaylığı sağlar.

Analizörler için linki takip ediniz : http://www.sgemuhendislik.com/KMDefault.aspx?ctrid=9209
 
Merhaba,
bir avmde ana panolara bağlı katlarda tali panolar vardır, bu panoların üzerlerinde analizörler mevcuttur, bu analizörler uzaktan bilgisayar ortamında izlenmektedir (circutor marka).
yalnız sorunumuz şu; her gün günlük olarak takip ettiğimiz değerler zaman zaman eksi olarak karşımıza çıkmaktadır, bazen devir atmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat sürekli hale gelen 6 analizör var bir kaç gün hep eksi tüketim göstermektedir anlamış değilim. ana sayaç 1000 diyelim altında kullanılan 3 sayaç daha var bunların toplamı zaman zaman 2000 olabiliyor, bu durumu anlamış değilim, ama her zaman olmuyor özellikle kış aylarında bu durum meydana geliyor, yaz aylarında nedense soğutma sistemide çalıştığı için galiba değerler yakın çıkıyor ve artı sonuç veriyor fakat dediğim gibi zaman zaman eksi değerde okunmaktadır, sadece akım trafosunun bağlantı hatası olduğunu düşünmek yanlıştır diye düşünüyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,945
Mesajlar
931,585
Kullanıcılar
452,866
Son üye
ayazkalpli

Yeni konular

Geri
Üst