Enerji Yönetim süreci hk.

kupera

Üye
Katılım
24 Eyl 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar,

Doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak elektrik üreticileri (1 adet otoprudüktör, 2 adet serbest üretici) portföyümüzdeki en önemli doğalgaz kullanıcıları.

Bu firmaların kullanımlarını ve gelecek dönem projeksiyonlarını daha iyi analiz edebilmek için elektrik sektöründe genel bir araştırma yaptım ve bununla ilgili bir rapor hazırlıyorum. Eksik kalan bilgiler şunlar:

Özel sektör üreticilerinin ürettiği elektrik TEIAS tarafından toplanıyor. Ve serbest kullanıcılara, dağıtım firmalarına veya soyut olarak TETAS'a devrediliyor taleplere göre anladığım kadarıyla. Sonucta üretilien anlık enerjinin toplandığı ve dağıtıldığı bir havuz var. Merak ettiğim konu, TEIAS (veya TETAS??) bu havuzu bölgesel bazda mı değerlendiriyor yoksa tüm ülke için anlık üretilen gücün toplandığı bir havuz mu var? Bu üreticilerin üretimlerinin genel makroekonomik durumdan mı yoka bölgesel ekonoik göstergelerden mi daha çok etkileneceği konusunda önemli.

Bu konuda bilgi sahibi olan ve yardım edebilecek birisi varsa cok memnun olurum.

Saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
EÜAŞ bilgi edinme biriminden,türkiye'deki enterkonnekte Şebeke hakkında bir istekte bulunursanız resmi olarak kendi sitesinden de bu olanak mevcut,sorunuza tam olarak bir yanıt alacağınızı sanmaktayım.Saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,316
Mesajlar
925,243
Kullanıcılar
451,765
Son üye
kutay0106

Yeni konular

Geri
Üst