İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Biraz saçma olacak ama Vida ileri konumda olupta arkadan bu parçayı ittirdiği için sıkıştırıyo falan mı acaba diyeceğim ama pas sükücü ve ince yağ kullandınız mı ? Onların faydası olur belki
Ocaktan mal gitmiyordu hocam basınçlar sonuna kadar açık olmasına rağmen ayrıca mal sararken hammadde giriş yerinden erimiş mal kusuyordu nasıl çözüldü kısmına gelince balyozla vurmak iyi geldi sanirim herhangi bir degisiklik yapmadım kendi kendine düzeldi şimdi arada bi geç basıyor fakat normal gibi görünüyor İns tekrar nüksetmez
Ocaktan mal gitmiyordu hocam basınçlar sonuna kadar açık olmasına rağmen ayrıca mal sararken hammadde giriş yerinden erimiş mal kusuyordu nasıl çözüldü kısmına gelince balyozla vurmak iyi geldi sanirim herhangi bir degisiklik yapmadım kendi kendine düzeldi şimdi arada bi geç basıyor fakat normal gibi görünüyor İns tekrar nüksetmez
Tam olarak sorun giderilmedi yani. Plastik Enjeksiyon işinde çok eski olmadığım için şudur problem diyemiyorum ama yinede makinenin boşa çıktığı bir zaman diliminde ciddi kontrol şart. Hem çevresine zarar vermeden Hemde daha fazla maddi zarar oluşturmadan
Sökmen gerekirse diye 2 teknik söyleyebilirim.
1. -50 derece'lik spreyler var. Bunlar somunun iç kısmındaki civata ve diş olan kısıma yaklaşık2-3 dakika kadar uygulanır. Sonra Somunu sökmeyi deneyin. Eğer yine sökemezseniz
2. Somun üstüne anahtarı kaynatarak 1. maddedeki işlemi tekrar yapın.