enteresan bir mitsubishi plc sorunu

Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
183
Puanları
1
arkadaşlar elimdeki makinede y4c9 çıkışı x 486 geldiği zaman kesilmesi lazım ama kesilmiyor (x483 gelmiyor olması lazım ikisi bir gelirse makine arıza görüyor)

yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
4770 rung ve 6719 rung ' da Y4C9 bobini 2 kere kullanmışsın.ikisindede set lemişsin.Öncelikle
satır önceliğine göre işlediği için bir yerlede setli kalıyor olabilir.
Set bobinlerini teke düşür eğer farklı yerlede set etmek istiyorsan dahili rolelerden setle olnun kontağı ile bobini çektir.
veya set kısımları reset kısımlarından daha aşağıdaki runglarda olsun satır önceliği mantığına göre muhtemelen resetlenir.
 
resim eklersen yardımcı olabilirim.
ancak program en son ki durumu çıkış verir. yani ilerleyen satırlarda y4c9 aktif edildi ise önce ne yaptığın öneöli olmaz.
aslında bu durum hatalı programlamadır yani y4c9 tek yerde olmalı.
 
Mitsubishi FX serisi PLC ve GOT 100 serisi dokunmatik ekran kulaniyorum
PLC yardımla dokunmatik ekranında sayfa değiştirmek istiyorum
hangi komutu kullanmam gerekiyor?
 
GT Designer için System environment içinde Screen swiching ayarını plc için örnek D500 olarak ayarla. Object barının içinde switch içinde Multi Action switch seçip boş olan ekrana koyuyoruz. 2. ve 3. ekran sayfalarını (New base screen) ekledikten sonra her yaptığın yeni ekrana birer Multi Action switch koy. Bunların üzerine çift tıklayarak karşına çıkan pencerede hangi ekrana sıçrayacağını orada koyduğun yeni ekranları listeler. Sende hangi oluşturduğun ekrana sıçramak istiyorsan onu seçersin...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,070
Mesajlar
922,992
Kullanıcılar
451,352
Son üye
mrt8ydn

Yeni konular

Geri
Üst