balki
Üye
Arkadaşlar şimdiden vereceğiniz bilgilere teşekkür ederim.Benim problemim Entes RG 5S İle ilgili.Sorun bana geldiğinde sistem endüktiften ceza yiyiyormuş.Kontrolde sistemde kondansatör gruplarında patlak lar gördüm .Değiştirdim.devreye aldım.cos Q yi 0,98 e ayarladım ama bir gecede kapasitif % 130 bulmuş.Uğraştığım iş yeri bir mağaza sabah lambaları açıyorlar akşam kapatıyorlar.Gün boyu güç oynamıyor.Yüklerin hepsi monofaze.Sistemdeki kondansatör grubu 2,5-5-5-5-7,5 idi.Sözleşme gücü 11kw akım trafosu 50/5 .Ben sistemi 0,98 e ayarladım lambaları kapattık başladı kondansatör grupları bir bir devreye girmeye ,en son grupta devreye girdi fakat halen kondansatör devreye almaya çalışıyor.göstergedede 0,20 lere kadar indi.Ben akımtrafosunun bağlı olduğu faz ile rölenin beslendiği faza bakamamıştım.Hata bu olabilirmi yada başka ne olabilir diye konuyu sizinle paylaşmak istedim.TŞ.
*"Bakarmısınız, Yardım, Bakmayan kalmasın, Lütfen Yardım" gibi başlıklarla konu açmak yasaktır. Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmak zorundadır. Lütfen konu açarken başlık seçmeye dikkat ediniz.
Düzenleme: korkmaz_design
*"Bakarmısınız, Yardım, Bakmayan kalmasın, Lütfen Yardım" gibi başlıklarla konu açmak yasaktır. Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmak zorundadır. Lütfen konu açarken başlık seçmeye dikkat ediniz.
Düzenleme: korkmaz_design