Entes rg3-12 c röle ayarı

Sayın ustalar sayenizde öğrenicem bu işi sanırım. 16 Kw kurulu gücü olan bir işletmeye elimizde bulunan bir kompanzasyon panosunu taktım. entes 12c röle var. 50/5 akım trafosu var. sadece ilk kademeye trifaze2,5 kvarlık kondansatör ekledim . Panoda rölenin 9 kademesi kullanılmıs . ilk kademe trifaze 2,5 sonrası monofaze 0,5-1-1-1,5-1,5-1,5-2,5-2,5 kvarlık kondansatörler var. Saati okudugumda panoyu devreye almadan %35 reaktif yazıyordu. Panoyu devreye alınca 12 saatlik okuma da %2 reaktif %1 kapasitif görünüyor. Fakat sorun şu setup yaptırdıgımda sadece ilk 2 kademeyi tarıyor ve 1 ve 2 . kademeyi alıyor devreye. Ve hiç kademe alıp çıkartmıyor. Ayrıca röle uzerinde ki degerler L1 0.980 L2 0.870 L3 260 olarak surekli değişiyor. Buna ragmen reaktif %2 . röle uzerinde ki degerlerin 1000 olması için ne yapmam gerekiyor.

1- Rölenin kademeleri doğru algılayıp algılamadığına bakın, tüm kademeler doğru algılanmamışsa kademe güçlerini manuel olarak girin.
2- Her faza aynı kondansatör gücünden 1 adet gelecek şekilde kademeler belirlenmelidir. Yani R fazına 1kvar, S fazına 1kvar, T fazına 1,5kVAr dağılımı doğru değildir.Sadece bir faza 0,5kVar doğru değildir.

Bu iki maddeye dikkat ederseniz problem yaşamazsınız.

Anladım üstad. Bir de şu var manuel girmek istedim. Off taydı 7 kademe . sadece 1 ve 2. kademe on du. ben hepsini manuel tanıttım. Bu sefer reaktif uctu. Ben de tekrar kademeleri off yaptım şu an sadece 1 ve 2 kademe devrede ama reaktif deger dediğim gibi %2 .

Ayarları hatalı yapıyorsunuz demek ki. Tek fazlı kondansatörleri tanıtırken hangi faza bağlı ise o simgeyi işaretlemeniz gerekir. üstte r , s , t harfleri vardır. Diğer ayarlarıda gözden geçirin.

R,s,t fazları belli değil . Bu sekilde bıraksam bi zararı olur mu ? Duzeltmeye calıstım reaktife girdi anında. Röle uzerinden fazların yerini değiştirdim değişen bişey olmadı.

R,s,t fazları belli değil . Bu sekilde bıraksam bi zararı olur mu ? Duzeltmeye calıstım reaktife girdi anında. Röle uzerinden fazların yerini değiştirdim değişen bişey olmadı.

Belli değil diye birşey yok siz baraları kafanıza göre kodlayıp manuel girerken o kodlara göre set edeceksiniz. Otomatik tanıtma yapacaksanız sistemde yük olmalı ve yük sabit olmalı. Daha sonra maneulden girip doğruluğunu kontrol edersiniz. Sadece 2 kademeyi tanıtmakla bu iş olmaz, sıkıntı yaşarsınız.

Peki ustadım. Yarın dediklerinizi uygulayacagım. Sayenizde hataları duzeltiyorum. YaşlıUzman Fan clup :)

Kompanzasyon ilk kurulumda sabır ve dikkat ister treni birkez raya soktuğunuzda da problem kalmaz o yolda ilerler.

Bulundugum yer dısardan malzeme almıyor elde ne varsa onu kullanıyoruz çıkma röleler çıkma kondansatörler vsvs oldugu kadar diyoruz. Ama sizin gibi ustalar sayesinde olmazı oldurmaya yaklaşıyoruz.Sağolun .

Forum istatistikleri

Konular
129,724
Kullanıcılar
452,442
Son üye
nimander

Yeni konular

Geri