EPLAN P8 1.7 bağlantı numaralandırma(connection numbering)

Alper026 senin sorununu çözdüm galiba. Şöyleki bazen klemens i indiğimiz noktalara kablo numarası vermez sistem. Çünkü gizlenmiş noktalar görürüz.( connection designation / bağlantı noktaları atama) Demekki o gizlenmiş noktaları N ve Pe nin hat başına ve sonuna koyarsak her biri için teker teker ki kopyaladığımızda o noktalarıda kopyalarız. Bu şekilde otomatik olarak kablo numarası vermeyecektir. Denedim oldu.
 
Konu ile ilgili cevabı ben buldum sanırım. potential defination point i tılayarak , interruption point yani line ları (R-S-T yada L1,L2,L3) üzerine tıklayıp hattın ismini verip örneğin L1 ,otomatik numaralandırma işlemi yaptığımızda o kısımları muaf görüyor. Ayrıca saha da olan bazı swıtch, role gıbı ekipmanlarında numaralandırmaya dahil olmasını istemiyorsanız. Symbol / Functon data 'ı içinde olan multi-line External yapmanız yeterli.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Bağlantıları otomatik numaralandırırken(kabloları) 3 faz, nötr ve toprak uçları arasında numaralandırma yapmasını istemiyorum(interruption points). Fotoğrafta da istediğim şekil gözüküyor. Orda istemediğim numaralandırmaları elle sildim. Tabiki büyük projeler olduğu zaman bu büyük bir zaman kaybına neden oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.


Merhaba Alper bey,

Insert -> Connection definiation point -> istediğiniz noktalara koyun. Koyduktan sonra açılan pencerede işaretlenebilir kutucukların olduğu bir ekranı aşağıda göreceksiniz. Buradan "Manual Set" kısmını işaretlerseniz. Kablolara numara vermeyecektir.
 
merhaba arkadaşlar benm bir sorunum vardı da EPLAN P8 kullanıcısıyım aşağıdaki resimde modüldeki DI24.1 adresi 291EL1.YT1/138.6. SAYFA DEMİŞ otomatik atamış yanındada 291EL1.YT1-K1:14 diye bir şey atamış ama ben bunu atamasını istemiyorum nasıl kaldıra bilirim ? ? yanında da .ERM YANİ çalışıyor var ama resimdede gördüğünüz gibi .ERM ve altındaki Çalışıyor ayrı Text de yazılmış bunu nasıl bireştire bilirim kısa yolu nedir yardımcı olursanız sevnirim.

Merhaba ,

Görüntülemek veya görüntülememek istediğiniz şeyleri ekipmana tıklayarak , Display kısmından kaldırabilirsiniz. "Main Function / Function Text" kaldırmak isteğinizi yerine getirecektir.
 
Arkadaşlar selamlar,
eplan p8 de otomatik kablo şeması çıkarmak istiyorum kullandığım form F09_004 bu formu çıkarmadan önce w olarak tanımladığımız kabloların her bir damarına kablo uçları için yüksük, pabuç tanımladım ve ekteki şekilde çıkardı. ama bunları çıkarmak için almanca dil kullanıyor ve örnek verecek olursam yüksük 6mm kadaç çıkarıyor ben 10mm yüksük istediğimde çıkmıyor. ayrıca yüksük değilde skp pabuç istesem ne yazacağımı bilmiyorum.

izoleli yüksük için:
Aderendhülse 0,5
Aderendhülse 0,75
Aderendhülse 1
Aderendhülse 1,5
Aderendhülse 2,5
Aderendhülse 4
Aderendhülse 6
Yuvarlak Uçlu Kablo Pabucu
Ringkabelschuh 1,5
Ringkabelschuh 2,5
Ringkabelschuh 4
Açık Uçlu Kablo Pabucu
Gabelkabelschuh 1,5
Gabelkabelschuh 2,5
Gabelkabelschuh 4

bunlar dışında hiç bir yüksük, pabuç vs tanımlayamıyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını rica ediyorum.

yazıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 3.gif
    3.gif
    217 KB · Görüntüleme: 23
  • 1.png
    1.png
    13.9 KB · Görüntüleme: 21

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,794
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst