EPLAN P8 2.7 Cloud Server Üzerinde Çok Yavaş Çalışıyor (Yavaş Bağlantı) – Senkron / Çalışma Yöntemi Önerisi?

SkuLL5234

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım firmada proje sistemimizi lokal sunucudan cloud sunucuya taşımaya başladık. Ancak internet bağlantımız oldukça yavaş olduğu için, projeler üzerinde doğrudan cloud server üzerinden çalışmak EPLAN’da ciddi performans sorunlarına yol açıyor (proje açma, kaydetme, sayfa geçişleri vb. çok yavaş).

Maalesef şu an için EPLAN’ın daha güncel sürümlerine geçme imkanımız yok, bu yüzden P8 2.7 ile bu durumu en verimli şekilde nasıl çözebiliriz onu araştırıyorum.

Aklımdaki yöntem, projeyi bilgisayarda lokal olarak çalışıp daha sonra cloud server’a senkronlamak. Ancak bu yöntem veri kopyası oluşturacağı için firmamızın depolama açısından çok istemediği bir durum.

Bu konuda sizlere danışmak istiyorum:

1. EPLAN P8 2.7 kullanırken cloud server üzerinde yavaş bağlantı sorununu azaltmak için önerilen bir yöntem var mı?
  2. Bu süreci otomatikleştirecek veya hızlandıracak şekilde EPLAN P8 2.7’de API, eklenti veya entegrasyon yöntemi mevcut mu?
  3. Benzer bir problem yaşayan ve pratik bir çözüm bulan oldu mu?

Önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba,
Cloud da çalışmayı hiç denemedim ama sunucu(server) üzerinden aktif olarak çalışıyoruz. Bu sebeple sunucu üzerinde çalışma deneyimimi aktarabilirim. Umarım faydalı olur.
Öncelikle en sağlıklı bağlantı kablolu oluyor(ethernet kablosu ile sunucu bilgisayara bağlanarak). Wifi bağlantısı eplan tarafından da tavsiye edilmiyor. Biz bir projede bu sebeple çökme yaşadık. Ancak kablolu bağlantı bile kendi bilgisayarındaki performansı vermiyor.
2016 yılında 2.5 veya 2.6 sürümü ile de bu şekilde çalıştık. Yine aynı şekilde bir miktar yavaştı ama iş görüyordu. Özellikle aynı projede birden çok kişi çalışması ve projelerin sunucu bilgisayardaki ortak alanda tutulması çok avantajlı bir durum.
Şu an ise güncel sürümlerde(v2025) deneyimliyoruz. Ve hızla ilgili olumlu yönde fark var. Kendi bilgisayarında çalışmaya yakın bir performansa yaklaştı.
Yanlış hatırlamıyorsam Cloud ile çalışmayı eplan son sürümlerde tavsiye etmeye başladı ama belirttiğim gibi deneyimleme fırsatım olmadı.
Tavsiye olarak çalıştığın yerde sunucu yapısı varsa sunucu bilgisayarında bir alan açıp kablolu bağlanarak proje, ürünler, formlar... gibi alt yapı dosyalarına buradan erişmek. Bu dosyalar ara ara cloud'a yedeklenebilir. VPN veya benzeri bir program ile uzaktan sunucuya bağlanılabilir ancak çalışmak pek sağlıklı olmayacaktır.
Bir başka yöntem tek kişi çalışıyorsa ve 1 lisans varsa sunucu veya sabit bir bilgisayara eplan'ı kurup uzaktan bağlantı ile bu bilgisayara bağlanılabilir. Bu bilgisayarın ara ara yedeklenmesi gerekecek yine. Ama wifi üzerinden bile dosya al ver gibi işlemler olmayacağı için kasma olmaz. Sadece programın kurulu olduğu bilgisayara bağlantı kalitesi kritik olacaktır. Bunu da daha önce deneyimlemedim ama anydesk gibi uygulamalar ile yapılabilir. Anydesk 5 dakikada bir atmaya başlamış, onu da lisanslı almak gerekir bu senaryoda.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri