kubilayaydin82
Üye
Selam arkadaşlar sizden bir ricam olacak; ePLAN P8 2.x versiyonları hakkında birşeyler duydum doğru mudur değil midir bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Duyduklarım bunlar ama hiç kullanmadığım için pek inandırıcı gelmedi hatta anlatan arkadaşa hadi canım sende ordan dedim Eğer doğruysa tabi maaliyeti ne olursa olsun müdürümle konuşup bu programa geçmemizi rica edeceğim. Bu arada şu an projelerimizi "SEE ELECTRICAL V7R1" ile çiziyoruz. Niyetim daha profesyonel bir programa geçmek.
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....
- ePLAN Simulasyon yapabiliyormuş (bağlantı kontrolü yani mesela iki fazı birbirine kısa devre yaptığımızda uyarı veriyormuş)
- ePLAN projede kullanmış olduğumuz komponentlerin uygunluğunu da kontrol ediyormuş Örneğin; 37kW lık bir motora 4A bir MKŞ yada TERMİK koyduğumuzda yetersiz olabileceği konusunda uyarı veriyormuş ve başka bir örnek ise diyelim ki bir 2 kontaklı bir röle bobini seçtik kütüphaneden ve database den ama biz bu röle adı altında 2den fazla kontak kullandığımızda veya aynı kontak numaralarını kullandığımızda yine uyarı veriyormuş.
- Son olarak Panel görünümünde koymuş olduğumuz komponentleri proje sayfaları ile ilişkilendirip daha fazlasını koymamıza izin vermiyormuş.
Duyduklarım bunlar ama hiç kullanmadığım için pek inandırıcı gelmedi hatta anlatan arkadaşa hadi canım sende ordan dedim Eğer doğruysa tabi maaliyeti ne olursa olsun müdürümle konuşup bu programa geçmemizi rica edeceğim. Bu arada şu an projelerimizi "SEE ELECTRICAL V7R1" ile çiziyoruz. Niyetim daha profesyonel bir programa geçmek.
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....