Eskişehir'de yeni nesil kompanzasyon rölesi semineri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
30.01.2010 Tarihinde saat 14:00 Eskişehir bölgesinde yeni nesil kompanzasyon rölesi seminerine tüm meslektaşlarımız davetlidir.

ADRES: ESKİŞEHİR ELEKTRİKÇİLER ODASI ŞAİR FUZULİ CADDESİ


GRUPARGE Smart SVC Kompanzasyon Rölesi

Smart SVC yeni nesil bir kompanzasyon cihazıdır. Fakat klasik kompanzasyon rölelerinin aksine sadece kondansatör kademelerini kullanarak sisteme cevap vermeye çalışmaz bunun beraberinde endüktif yük sağlayan bobinlerinde (şönt reaktör) güçlerini ayarlayarak devreye alır. Bu sayede klasik rölelere göre sisteme çok daha hızlı ve tam olarak cevap verir.

Klasik roleler belli sayıda kondansatöre sahip olduğu için sistemin ihtiyaç duyduğu bütün reaktif güçleri tam olarak karşılayamaz sadece mümkün olan en yakın değeri bulmaya çalışır. Ayrıca anahtarlama mekanik kontaktörler vasıtası ile yapıldığı için hızlı girip çıkan yüklere cevap verme yeteneği sınırlı olmaktadır.

Smart SVC ise endüktif bobinlerini her faz için istenen güçte açarak sistemin ihtiyacını tam olarak karşılar ve anahtarlama işlemi tristörler ile yapıldığı için sisteme cevap süresi de çok kısadır. Bu sistem sayesinde klasik kompanzasyon rölelerinin zorlandığı işletmelerde bile Smart SVC sistemi rahatlıkla kompanze edebilmektedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katkılarından dolayı ink önce B.K.T enerji Bahri Karatepe'ye, EEO Başkanı Cafer Adıgüzel'e ve katılan tüm arkadaşlar teşekkür ederim

seminer çok verimli geçti
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,060
Mesajlar
922,910
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst