merhaba alarmko, alarm cihazlarını arabaya benzetmeniz bana pek doğru gelmedi. sonuçta bunlar zaman zaman programlama gerektiren hassas cihazlar. otomobil gibi yağını suyunu verince götüren cihazlar değil.
evet bütün cihazlar sensörlerden gelen sinyali alır ama bu çokta basit bir konu değildir, pır dedektörler yanlış alarm konusunda en hassas ürünlerdir. dediğiniz gibi kalite ayrıntıda gizlidir, alarm sistemlerinde en çok dikkat edilmesi gereken ayrıntı aslında pır dedektörlerdir. malesef genelde ucuz pırlar tercih ediliyor. mutlaka siz biliyorsunuzdur ama genel bilgi olsun diye yazıyorum. sensör pır dedektörün içindeki algılayıcıdır. pırın kalitesindeki en önemli etkendir. çok iyi diye bilinen bazı markalarda bu sensörler malesef çin malıdır. bunu ne kullanıcıların nede montajcıların bilmesi mümkün değil tabi. teknimde bu sensörler alman malı kullanılmış.
arıza oranına gelince haklı olduğunuz noktalar var, dsc sağlam bir üründür, paradox ve teknim de aynı sınıfın ürünleridir. ancak hiçbirinin sıfır arıza ile çalışması mümkün değildir. zaten yapı itibariyle ortalama ömürleri max. 5-10 yıllık cihazlardır.
bosch hakkında benimde fazla bilgim yok, daha çok yeni olduğu için sanırım birkaç yıl izleyip yorum yapmak daha sağlıklı olur. bu sürede de pek yoğun kullanılacağını zannetmiyorum. bence zamana ihtiyacı var. umarım vestel angel gibi hüsranla bitmez.