arkaplan
Profesyonel Üye
2 3 puntoda bir ya bu hatta bağlı Sigorta (16 yada 25) yada kaçak akım nadirden de sayaç sonrası sigorta attığını biliyorum. Ben biraz araştırdığımda bu cihaz için C tip kullanılması gerektiğini okumuştum. Lakin dediğim gibi toplasan 20 pil anca punta yapmışımdır.
konuyu açtığım gün tüm vidaları kontrol ettim gevşeklik yoktu.
siz yazınca tekrar açıp yakından kontrol ettim. sigorta kaçak akım rölesi klemenslerinde kararma vs yok. sanki zamanında o çizdiğiniz yere vidalama yapılmış ve vida nötre temas etmiş. Elektrik bandında aşınma /delinme gördüm.
Sanırım çözümü dediğiniz gibi U klemens yada bara. zaten elektrik prizi alacaktım sigortadan. elektrikçi çağırıp kontrol ettirmek en sağlıklısı. müsait zamanda daha geniş bir kutu ve daha korunaklı bir tertibat taktırmaya karar verdim.
Vida temasından olmaz , nötürün vidaya teması durumunda vidada nötr olmuş olur . ( sorun olmaz )
Plastik kutu zaten .
Faz kablosu ile temas olursa ( kısa devre )
B tipi 16 amperden yüksek siğorta takmayın ( prizler için )
B tipi 10 amperden yüksek siğorta takmayın ( aydınlatmalar için )
Çamaşır makinası üstüne kurutma makinası aldım. ikisi aynı prizden 3x2,5 kablo ile besleniyor lakin aynı anda çalıştırmıyorum. 2 ay oldu.
Hayırlı olsun .
aynı anda çalıştırmıyorum ( doğrusunu yapıyorsunuz. )
Prizde fişlerini üzerinde bırakmassanız daha iyi olur .
Siğortalara iki linye diyor görüyorum bu gibi siğortalar fazlaştırma yapılırsa iyi olur .
Bir kendiniz tesisatı projelendirin hangi siğorta linyesi nereyi kontrol ediyor bilmenizde yarar vardır .