Ev yapımı CNC Router projem

Affınıza sığınarak bir tesbitte bulunmak istiyorum toz ile mücadele konusunda birşey yapılmıyor körük toz toplama havalandırma gibi unsurları gozden mı kaçırıyoruz ?


iphone'umdan gönderildi.
 
İşin toz tarafı çok önemli. Makine çalıştırırken bir yandan da süpürge makinesiyle başında nöbet tutuyorum. Çıkan tozları çekiyorum ama böyle olmaz. Nasıl olur derseniz çeşitli yöntemler gördüm. Kapalı kabin yapılabilir ki ben bu yöntemi pek sevmiyorum. Veya aşağıdaki gibi bir şey yapılabilir. Ben hala makineyi iyileştirme aşamasındayım. O yüzden şimdilik çok takmıyorum toz olayını.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0673.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 111
Her zaman dediğim gibi , forumu hakir görenlerle dalga geçmeye devam edeceğim , hatta babası toza aldırış etmeyen doğmamış bebeler adına bile .
Neler verildi zamanında , özel toz ayırıcılar bile , [MENTION=218180]ramerturk[/MENTION] kulakların çınlasın .
 
Toz ayrıştırma mı? Ne diyorsun dede? O teknoloji bize geldi mi? Tozu moleküllerine mi ayırıyor?
 
Yaaa işte böyle söz dinlemeyen rezil eder kendini.



Faşist baba ..

Okumayanın makbul olduğu yer dünyada sadece Akseki dir.
 

Acaba neden rezil olmuş gibi hissetmiyorum kendimi?

Dediğim gibi toz olayını henüz araştırmadım çünkü o aşamaya henüz gelmedim. Gelseydim araştırırdım.

Haydi şimdi geldim diyelim. Bu mesajı yazdıktan sonra arayacağım. Bakalım neler çıkacak. İngilizce olsaydı "dust collector" gibi bir şey arardım. Burda "toz toplayıcı" diye arayacağım. Aklıma gelen en iyi şey bu.
 
Evet spindle biraz ilerde ama önemli değil. Miyadı dolmak üzere zaten. Yaptığım spindle bitmek üzere. Onu takacağım.

Aslında hiç MDF kesmiyorum. Çoğunlukla alüminyum ama o daha beter. MDF'nin tozunu makine çekebiliyor ama alüminyum daha ağır ve talaşı daha kalın olduğu için makine yarısını çekiyor yarısı da etrafa dağılıyor.

Şu an kullandığım süpürge makinesi şu Arnica bora dedikleri. Su haznesi var. Toz doğrudan suyun içine giriyor ve suyla karışıyor. Böylece tıkanma olmuyor. Dezavantajı çok fazla toz çektirirsen su çamura dönüyor. Suyunu sıkça değiştirmek gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…