Ev yapımı hava kompresörü

Normalde basınç düşmez. Belki tabanca kaçırıyordur? Bağlantıları çekip deneyebilirsin.

Bu arada kompresörü kullanmadığın zamanlarda 3-4 bardan fazla hava bulundurma. Ne olur ne olmaz.
3-4 bardan bişey olmaz bence. Bu tarz tüpler 200 300 bar gibi çok daha yüksek barlarda test ediliyor.
 
Ekovatın sübapları da kaçırıyor olabilir. Neticede o cihazlar 7-8 bar için üretilmiyordur. Kontrol etmekte fayda var ama ekovatta nasıl kontrol edilir bilmiyorum tabi. Kapağı çıkarınca sübaplara erişebiliyor musun? Köpüklü suyla kabarcık testi yapabilirsin belki.
 
regülatör çok dandik çıktı
mesela 2 bara ayarladığımda tabancaya basınca aniden basınçlı hava çıkıyor durunca içinde tekrar doluyor sonra gene ani basınç çıkıp 2 bara düşüyor kendi kendine regülatörü değiştirmek lazım ama şimdilik idare etsin belkide o kaçırıyordur.

yok abi ekovatın kaçırma olayı olamaz çek valf var. ekovattan basılan hava çekvalfe geliyor
çek valf de havayı sadece tanka itiyor ama geri salmıyor. bu yüzden ekovat kaçırma falan bu olayla alakası yok.
 

Video kapalı göremedim ama sızdırmazlık için teflon kullandıysanız azda olsa kaçırabilir. Hava için kullanıldığında çok dikkatli sarılması gerekiyor. Önceki mesajımda belirttiğim gibi sıcaklıktan kaynaklıda olabilir.

Regülatör tabancaya basıp bıraktığınızda ayarlandığı ayarda kalıyorsa sağlamdır. 1/4'' regülatör kullandıysanız ayarlayabileceği hava debisi elbette düşük olacaktır. Yani tabancaya bastığınız anda saatteki basınç çok düşecektir(Regülatörün saati)

Saygılar.....
 
ilk bastığınız an daha yüksek debi geliyor daha sonra ayarlanan basınca düşüyor elbette.
ama tetikten elinizi çekince belli bir beklemeden sonra gene aynı şey oluyor ilk boşalmada yüksek debi
 
dün 7 bara kadar çıktım. sıfırdan 14 dakikada dolduruyor.
gece 7 barda bıraktım sabah 6.25 bara düşmüş bir yerde kaçak var anlaşılan yoksa böyle düşme normal midir ?

Ben buna benzer kompresörleri bazen soğutma sisteminde kaçak aramak için kullanıyorum. Basınç borusundan sonra kullandığım vanayı tam olarak kapattığımdan emin olmadığımda bile tekrar hava basıyorum çünkü pistonun havayı geri kaçırma ihtimali her zaman var.
 
hocam çekvalf diye tabir edilen bir parça var. bu dediğiniz sizin kapalı bir sistemde evt olabilir.
ama bir tanka hava basılan sistemlerde durum farklı.
pistonlu kompresör havayı tanka basar. basılan yerde çekvalf olması gerek ki artan basınç ile hava basılan yerden geri çıkma yapmasın çekvalf tek yönlüdür.
bu arada, kompr. motor ile çekvalf arasındaki hattın tahliye edilmesi gerekir motor her durduğunda. çünkü içeride gene basınçlı hava kalır ve eğer tahliye edilmezse motor tekrar çalışmaz kalkış yapamaz
 
Sizinkinin başarılı olduğunu görünce bir ev yapımı da ben deneyeyim diyorum. Hurdacıdan hidrofor kazanı buldum. Kazanı baymak marka şu kazan. Kazanın max basınç değerini bulamadım.



http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/14852

Motor olarak da beyaz eşya teknik servisinden aşağıdaki motoru buldum.



Son olarak da şunu sipariş ettim.

http://www.ebay.com/itm/281825411055?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Bunun dışında hortumdu, filtreydi, bağlantı parçası vs ne almam gerekli? Kazana ayrıca emniyet basınç valfi kaynaklamalı mıyım? (kazan üzerinde yok). Tecrübelerinize göre nelere ihtiyacım var.
 
kısaca şöyle anlatıyım.
kazanın en altında zamanla nemden dolayı su birikebilir. o yüzden en altında drain deliği açıp oraya bir açılabilir tıpa yapmak lazım.
ikincisi kazana hava basılan deliği açmak gerek. buraya çekvalfi monte edeceksiniz çekvalf tahliyeli çekvalf olmalı. motordan çıkan hava çekvalfe gidicek. tahliye hattı da basınç şalterine gidecek. tahliye hattı olmazsa motor her tekrar çalışmada karşı basınca maaruz kalır dönemez sargılar margılar hak getire..
üçüncüsü basınç şalterini monte edeceğimiz delik olacak. aynı zamanda benim basınç şalterim 3 yollu yani 3 tane de çıkış veriyor başka deliğe gerek yok. daha sonra o 3 yola istediklerinizi takabilirsiniz. bunlar regülatör olur emniyet basıncı olur..regülatör den önce yani hava ayarı yapılmamış kazanın basıncını göteren analog manometre mutlaka olsun. bir de regületörden sonra olsun. bütün emniyetleri aldıktan sonra hiç sorun olmaz. bu arada kazanın max. basıncı ne kadar mutlaka öğrenin..
 
Aslında hurdacı da hazır kompressör kazanı da vardı ama baya paslıydı. Yaramaz diye almadım.

Yani kazana 3 delik açılacak. Biri önde zaten mevcut. Sanırım onu giriş olarak kullanırım. Peki bu kazana bu girişleri hangi tür kaynakla yapabilirim. Doğalgaz dış tesisatı yapanlar halledebilir mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…