Ev yapımı hava kompresörü

Arkadaşlar max. 6bar basınç için piknik tüpü tank olarak kullanılabilir mi? Üzerine rekor vs kaynatabilirim.

Merhaba, önerim sakın böyle bir şey yapmaya kalkmayın. Sanırım kullanılmış bir piknik tüpünü değerlendireceksiniz. Herhangi bir delme veya kaynak işlemi sırasında tüpte bulunan gaz patlamaya neden olacaktır.

Sayılarımla
 

dijital olanları var mı bilmiyorum ama varsa yapılır ama gerek yok bence. sonuçta siz devamlı bu tanka hava basıp havayı kullanacak mısınız ? kullanmadığınız zaman fişten sökün bence yeterli. kendi kendine de basıncı yükselmez. 10 bara kadar çıkmayacaksınız zaten.

basınç şalteri bozulursa emniyet ventili devreye girer fazla basılan hava hemen tahliye olur. atıyorum o da bozulursa artık şansınıza.. bu tip şeylerde ucuz malzemeler kullanılmaz zaten.
bu kadar korkmaya gerek yok. bir de bir trick vereyim size. mesela 8 bar ayarlı emniyet ventiliniz var. tanka 7 bar hava bastınız ya da 8 e yakın. emniyet ventilini parmağınızla halkasından çekin hemen ufacık bir güçte açılacaktır. sanki kendi kendine açılacakmış gibi bir his veriyorsa zaten sağlamdır.
 
Tüpü boşaltmadan kaynak yapmaz herhalde yahu. : )

İşte tam olarak sorun burada başlar, tüpü boşalttığını düşünür içerisinde bulunan gaz buharı patlamaya daha da elverişli hale gelir. Kim piknik tüpü vs düşünüyorsa unutsun derim.
 
Piknik tüpü mü? ilahi seni televizyonda görmeyelim mazallah...
 
düzgün yapılırsa niye patlasın ki..
anahtar ile tüpün somununu açabilirsiniz. (öncelikle ateş olmayan, temiz havadar bir yerde bilyasından içinde kalanı boşaltın)
 
düzgün yapılırsa niye patlasın ki..
anahtar ile tüpün somununu açabilirsiniz. (öncelikle ateş olmayan, temiz havadar bir yerde bilyasından içinde kalanı boşaltın)

Bende aynen bunu düşünüyorum, zaten bitik olarak ayrılmış tüpün ağzını yavaaaaşça açıp tamamen boşaltıp bahsettiğim işlemleri yapmayı düşünüyorum. Ayrıca sürekli olarak kullanacağım bir sistem olmayacak. Dakikada yaklaşık 10-15 hareket yapan 5cm stroklu kalem pistonları deneme amaçlı çalıştıracağım.

Bu arada kafama takılan bir not, piknik tüpünde yaylı bilya mekanizması sökülebiliyor mu, yoksa tüp kafası ve vana sistemiyle bağlantı yapmak mı gerekir? Hiç incelemedim açıkçası, aklıma geldi birden.
 
Aklıma bir fikir daha geldi, LPG li araçların tankları yanlış hatırlamıyorsam 10 yılda bir değiştirilmek zorunda. Çıkma bir LPG tankı (küçük silindirik olanlar özellikle- yaklaşık 30 litre hacimde) değerlendirilebilir. Şahsi görüşüm oldukça sağlam üretildikleri. Çürüksüz bir tanesi kullanılabilir bence.



Not: Tüpçü değilim ama neden böyle oldu anlamadım, tüpgazdan girdim LPG den çıktım
 
@nicaleus
önceki yazılanları okumanı tavsiye ederim.
dediğim gibi ne kadar büyük tank doldurması o kadar zor...
öncelikle hesapla sana ne kadar lazım, ne kadar hava kullanıyorsun, motor tekrar dolum yapmak için kaç dakikada bir devreye girecek falan bunları bir hesap et ona göre ideal tüpü bul
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…