Abilerim, atölyemde 4-5 yıldır ekovatlı kompresör kullanıyorum. İlk yaptığım modelde normal kompresörün motorunu söküp ekovatı bağlayarak çalıştırdım ve hala sorunsuz çalışıyor. 2. Yaptığım modelde de ( evde kullanım-ödünç verme-bilg. Araç temizliği vsvs) yine ekovat kullandım, tüp olarak buzdolabın gaz doldurdukları yeşil tüplerden kullandım (5tl hurdası) ve preostat (basınç şalterini) de satın aldım. 5 - 5.5 bar hava depoluyor. Poliüretan hortum kullandım bağlantılarında da. Bir iki defa hıyarlığım kaynaklı bağlantıları tam yapmadığımda iyi korkuttu beni
onun dışında sorun çıkarmadı. Kuşlandığım tüp R22 gibi bişeydi galiba, üzerinde yanıcı değildir ibaresi var. Bağlantı da basit, ekovatın borularını poliüretan hortuma kelepçeyle bağladım, tüpün ağzında vana var ama vanayı açık tutup ağzında T aparat ile bağladım ekovatı. T nin 3. Ucunu da preostat a bağladım. Kaçak köçek yok, basınç kaynı olmaması için güzel bir hava tabancası kullanmak ve iyi bağlantı yapabilmek yeterli
haa ekovat bozulursa da hurdacıdan 10 kaada alırım yenisini
r22 tüpü bayaa iş görüyor. İsteyen varsa tünel taraflarına uğrarsa elden, ücret alıcı kargo ile adresine de yollarım
. Ama herhangi bir buzdolapçıdan 5 tl ye alabilirsiniz. Dez avantajı yokmu? Var. Üstündeki boya, depo şişip daralınca zamanla dökülüyor. Ben üstüne sprey egzos boyası attım silikonlu, genleşme daralmalara uygun esnek boya.. daş gibi oluyor, hele ilk boyadan sonraki mat siyah hali güzel duruyor.
Tavsiye ederim
sessiz mis..