Evde Cihazlar tek tek yanmakta, Yardım

ilksar80

Üye
Eve Lamba direğinden kablo çekildi. İlk Elektrik sayaç arızalandı, sonra Lcd android, Peşinden çay ketıl, Sonra çamaşır Makinesinin beyni, Şimdide uydu alıcı problem çıkardı. Bu arada yağmurlardan sonra elektrik direk sokak lamaları sıra ile yanmamakta ama eve elektrik gelmekte... Sorun nedir, Ne yapabilirim. Hayatımda bu kadar sık arıza ile karşılaşmadım.

@ilksar80 evin veya binanin ana panosundan enerjisi kesin ve elektirik direğinden gelen NÖTR hattını kontrol edin.
Eğer evinize veya binaniza trifaze hat geliyorsa Nötr hattında gevşeklik veya kireçlenme varsa evinizdeki tüm çihazlar 380v tabi kalir ve o anki çalışan tüm çihazlarinizi yakar.
Kesin ve kati diyorum direk NÖrt Hattını ölçü aledi veya duya bağlı bir topak ampul ile kontrol edin.
Not : Elektirik hakkında bilginiz yoksa lütfen bir elektirikçiye baş vurun. Çünkü Teklike arz ediyor. ( Elektirik Kırık Yıllık Dostunu Dahi tanimaz )
Bugun 17:00 saatleri arsinda iş yerinin lojmanida aynı konuma düştü ve tüm çihazlar yandi. TEDAŞ'ı aradık direkten NÖTR hattı kireçleme yapmış.

Nötrde genel bir sorun var sizin kablo bağlantınızda sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü sokak lambaların da bir kısmının çalışıp bir kısmının çalışmadığını söylüyorsun. Ustalarımızın dediği gibi Tedaşı bilgilendirin. Nötr hattını kontrol etsinler. Zaten nötrdeki genel problem sokak lambalarını da uçurmuş.:D

186 Numarasını arayıp kayıt yaptırdım ve Hizmet Binasına gidip Dilekçemi vermemi işlemin dahada hızlanacağını söylediler.. Bayan hata bizde ise Cihazlarınızın ödemesini yaparız dedi... Pekala Hatayı kabül ederlermi.. Sonuçta ekip onların ekibi. Hayatımda ilk defa böyle seri arızalarla karşılaşıyorum

@ilksar80 hata kendilerinden kaynaklandiği sürece evinizden yanan cihazlarin tamirat karşindaki faturalarini veya garanti kapsamindaki cihazlarin faturalarini alirsiniz.
Daha sonra bir dilekce yazarak TEDAŞ'a başvurusunuz. Arzila cihaz faturalarina göre size ödeme yaparlar.
Ama öncelikle arizaya gelen ekipden bu ariza sebibi bizim sorumluluğumuzda diye en azindan kağit alman lazim ki işin kolaylaşsin.
Sizden başka madurlar varsa toplu hareket etmeniz daha avantajli olur.

Aleyküm Selaamm Reaksiyon Rumuzlu gardaşım... Anlaşılan memleket Kadirli veya bir bağ var :karekok:;)

Ekli dosyalar

• 4.jpg
    4.jpg
    35.3 KB · Görüntüleme: 12
Son Durum ise Elektrikler kesildi ve 12 V. tüm Cihazlar çalışırken Tv ve Uydu Kırmızı lambası yanmakta ama çalışmamakta. Florasan lambalar yanmazken Tasarruf ampul yanmakta... Enerjisa 186 yı tekrar aradım ve Bu nasıl iş kardeşim Dedim. Kayıtınızı aldık, Arkadaşlar ilgilenecek denildi.. Bu arada Enerjisa ve komşumla aynı durumları yaşadığımızdan telefonla görüşme ses kayıtlarınıda aldım.
Bu yeni çıkan bir teknoloji mi, Yoksa bilerek yapılan bir oyunmu?

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri