Evdeki eşyalardan elektrik gelmesi

bulent1985

Üye
Katılım
3 Eki 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
öncelikle herkese hayırlı geceler dilerim arkadaşlar uydu cihazı ,vantilatör ve bilgisayar kasasından hafif şekilde elektrik çarpıyor sorun topraklama dedik elektrikci cağırdık 18 yaşlarında bir genç geldi prize kablosuyla beraber ufak bir ampul takti ışık geldi ve bunda toprak var diyip gitti bu sorun nedir toprak hatti var sayarsak elektrik neden carpar
 
Ahahahahaha Gülüyorum ama bana çok saçma geldi

Öncelikle bilgisayarı UPS tipi prizlere takmak isteriz. Evlerimizde pek olmayan bir şey olsa da prizin toprak uçları vardır dışa doğru metal altlı-üstlü. Bu toprak noktası eğer binanız eskidiyse tam görevini yapmayabilir ve mikrodalganın dış yüzeyinden elektrik çarpılabileceğiniz gibi bilgisayar da çarpar. Dilersen piyasadan bilgisayar için güç sabitlemeli güç kaynağı satın alabilirsin sorun düzelir ve bilgisayarına performans katabilirsin. Gerilim dalgalanmalarını önleyerek.

Ama çocuğun yaptığı yanlış ve eksik...
 
Morinel cevabın için teşekkür ederim şimdilik sorunumu çözdüm mutfaktan uzatma kablo ile şimdilik idare edicem
 
karolesi taktırmanı tavsiye ederim 30ma den büyük kaçak olursa topraklaman sağlamsa role açacaktır slm
 
Elektrikçinin yaptığı test seyyarı önce faz-nötr arasına sonra faz-toprak arasına bağlayıp ampulün aydınlatma şiddetine bakmak. Bu metod nötr ile toprağın birleştirilmiş olduğu tesisatta yemez, toprak sağlam dersiniz oysaki nötr ile birleştirilmiştir.
Başka bir prizden enerji aldığınızda sorun çözüldüğüne göre o priz sortisinde problem var demektir, fiş-priz toprak geçişinde de problem olabilir.
Sn Rezistans'ın dediği gibi kaçak akım rölesi kullanılması gerekir.
 
Bu gençlerden ne çekiyoruz. Geçenlerde aynı yaşlarda bir genç bir dairenin telefon hattını bulmak için 1. ve 2. katın buvatlarını söküp telefon hattına fazı vererek bulmaya çalışmış. Sonra ben gördüm oğlum ne yapıyorsun dedim? Bana aynen yukarıda anlattığımı söyledi. Kardeşim dedim eline bir ölçü aleti al dairedeki zayıf akım kablolarının bulundugu buvatı açıp 2 kabloyu bağla bina girişindeki panoda ölçü aleti ile kısa devrede kabloyu test et dedim. Yüzüme ters ters baktı.
 
Belki saçma olacak ama... aletin govde topraklamasina nötr baglamislarsa fişi ters taktiginizda govdede faz olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…