Evimdeki sigortaları değiştireceğim hangi sigortadan almalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cemo94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemo94

Üye
Herkese selamlar yaklaşık 3 senedir müteahhitin taktığı sigortaları kullanıyorum ama için hiç rahat değil Schneider ya da Siemens marka kaliteli sigorta taktırmak istiyorum. Sigortalarıma baktığımda üstünde ne olduğunu pek anlamadığım harfler var

Evimdeki sigortalar;
IMG_7928.webp

Almak istediğim sigorta ise aşağıdaki. Bu sigortadan 7 tane alsam elektrikçiye taktırsam sorun yaşar mıyım? Bir de bizim evde C tipi takılı ama B tipi sigorta ev için daha iyi dediler hangisini almalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

https://ty.gl/jeokmhkq0xh57

Allah göstermesin bir durum olduğunda kendinizi temize çıkarırsınız .
Manevi ve maddi .
Ön ayak olur belki

Bizim binada 10 sene oldu .
8 daire .
Söylemekten bıktım benden başka B tipi sigorta takan yok değiştirdim sigorta amperleri 10 A ve 16 A yaptım
Sistem monofaze sigorta az müteahhittin elektrikçisi C tipi yüksek amper siğortakar takmış.
Komşulardan sorunum yok iyiler fakat işin bilincinde değil .
Birde zamanında binanın 300mA kaçak akım rölesi atıyordu.
Asansörde kalıyordular .
Bende her abone ve bölüm için 300mA kar sayaç panosuna taktirdim .
İlk önce teslim sayaç panosunda elektrikçi her daire için 30mA takmış.
Bu 30mA kakr daire içi sigorta kutusunun takılması gerekir .
Elektrikçi 30mA kakr çıkarmış kendine almış yerine 300mA kar takmış gitmiş gelde kavga etme .
Bende tüm dairelere B tipi sigorta ve 30mA kakr takması gerekir dedim sadece dedım .
Her aklıma geldikçe söylüyor hatta cep tel uyarı alarm kurdum unutamamak için.

Bilinçsiz komşular .
Kendisi hadi tamam diyelim ailesi ve diğerleri.
Allah göstermesin bir durum olduğunda diğerlerinin ( aile ve komşular) ne günahı var .
Kurunun yanında yaşta yanacak .
Ya kavga edeceğim olmaz yada dava açmak olacak .
Benim niyetim iyilikle .

Diğer bir durum akrabalarının gelirinin ablasının evi yandı itfaiye raporu buzdolabıdan çıkmış mutfak kapısı ve camların açık olmaması yangını yavaşlatmis zamanında müdahale edilince diğer odalara ve binaya hasar gelmemiş .
Başına gelmeden anlamak zor .
Nasihat boşuna !!!

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Yazım hatası yapmış olabilirim .
Cep tel den yazı yazmak benim için biraz sorun .Özür .
Geçmiş zaman kofre yazdım yazimda köfte yazmış.

Son düzenleme:
Marka hoşunuza gitmiyordur değişmek istersiniz orasını bilemem ama B tipi C tipi kafanıza çok takmayın. İkisi de korur, zaten çok yüksek amperli sigortalar da takmamışlar çok dert etmeyin derim. B tipi C tipi termik koruma olarak benzerdir, fark manyetik koruma akımlarındadır ancak kısa devre anında oluşacak akım sizin sigortaları açtıracak kadar oluşacaktır ki zaten kısa devre yaptırdığınızda sigortanın açmasında da durum anlaşılıyor.

Marka hoşunuza gitmiyordur değişmek istersiniz orasını bilemem ama B tipi C tipi kafanıza çok takmayın. İkisi de korur, zaten çok yüksek amperli sigortalar da takmamışlar çok dert etmeyin derim. B tipi C tipi termik koruma olarak benzerdir, fark manyetik koruma akımlarındadır ancak kısa devre anında oluşacak akım sizin sigortaları açtıracak kadar oluşacaktır ki zaten kısa devre yaptırdığınızda sigortanın açmasında da durum anlaşılıyor.

Teşekkürler ustam.

Konu yazısını iki bir kaybettim .

Gerçekler .
Mantık .
B tipi sigorta niye imal edilmiş ?
Daha üstün uyarı sistemleri uygulanıyor.
Diğer ark algılıci ürünler imal ediliyor.

Yangını başlamadan önlem almak .
Yangin başladı yanma işlemini kısa vadeye indirmektir

C tipi sigorta iş görürmü görür .
Ne kadar ?

Örnek vereyim.
Birde bu yönden düşünmeniz.
B tipi itfaiye , ambulans ( hızlı müdahale )
C tipi itfaiye , ambulans ( geç müdahale )
Yangında camı kırmak veya kırmamak.
Yangın oksijeni sever .

Kolay Gelsin Sağlıcakla .

Ustam konuyu iki bir kaybettim diye değerlendirmeyin. Arkadaşın evinde takılmış ve değerlerinin de uygun olarak seçilmiş olduğu görülen sigortalar var. Burada sigortayı B seçmek yerine C seçmişler. Ne gibi sorun olabilir? Hazır sistemi bozmadan önce bunu bir değerlendirmek gerekir. Sıfırdan yapılsa evet B tipi alın konut için daha uygundur deriz. Çünkü konutlarda genellikle ani aşırı akım çeken büyük güçlü cihazlar kullanılmaz. Peki sigorta C tipi olursa ne olur? Sigorta üzerinden uzun süreli aşırı akım geçtiğinde açmaz mı? Açar. Kısa devre olsa açmaz mı? Yine açar. Peki fark nerede? Sigorta B tipi olursa ve ani aşırı akım çeken bir cihaz çalıştırılsa B tipi sigorta hemen açma yapacakken C tipi sigorta olduğu için hemen açma yapmayacaktır. Zaten C tipi sigortanın kullanım amacı da budur.
Arkadaş kıyma makinesi aldım ama çalıştırınca sigorta attırıyor deseydi herhalde ilk tavsiyemiz eğer sigortanız B tipi ise C tipi ile değiştirin demek olurdu. Böyle yaparak korumadan feragat etmiş mi olurduk?​

Son düzenleme:
Benim görüşüm B tipi .
C tipi tavsiye veremem veya sessiz kalırım

Diğer.
Gönüller bir bir olsun
Her seyi ben bileceğim diye kural yok .

Kolay gelsin . Sağlıcakla .

Anlatamiyoruz maalesef termik ve manyetik açma egrilerini, kısa devrede acma akımlarını.
Bir ezberdir gidiyor çabuk açar, geç açar...

Konu yazısını iki bir kaybettim .

Gerçekler .
Mantık .
B tipi sigorta niye imal edilmiş ?
Daha üstün uyarı sistemleri uygulanıyor.
Diğer ark algılıci ürünler imal ediliyor.

Yangını başlamadan önlem almak .
Yangin başladı yanma işlemini kısa vadeye indirmektir

C tipi sigorta iş görürmü görür .
Ne kadar ?

Örnek vereyim.
Birde bu yönden düşünmeniz.
B tipi itfaiye , ambulans ( hızlı müdahale )
C tipi itfaiye , ambulans ( geç müdahale )
Yangında camı kırmak veya kırmamak.
Yangın oksijeni sever .

Kolay Gelsin Sağlıcakla .
Hocam yangın var kisa devre oluştu sigortanın açmasını bekliyoruz.. Yangın oluşmasını saglayacak zayıf temas var, sigortanın atmasını bekliyoruz.
1. Durumda yangın tesisattan bagimsiz başlamış, kablo PVC erimesi ile kısa devre ile sigorta manyetik açma ile atacak. Burada aciga çıkacak kısa devre değeri ev tesisatı için fazlasıyla yeterlidir açma icin.
2. Durum termal açma ile ilgilidir, B ve C'nin termal açma farklılığı yok denecek durumdadır

Hocam yangın var kisa devre oluştu sigortanın açmasını bekliyoruz.. Yangın oluşmasını saglayacak zayıf temas var, sigortanın atmasını bekliyoruz.
1. Durumda yangın tesisattan bagimsiz başlamış, kablo PVC erimesi ile kısa devre ile sigorta atacak. Burada aciga çıkacak kısa devre değeri ev tesisatı için fazlasıyla yeterlidir açma icin.
2. Durum termal açma ile ilgilidir, B ve C'nin termal açma farklılığı yok denecek durumdadır

Gönüller bir olsun .

Kolay gelsin Sağlıcakla ...

Forum istatistikleri

Konular
133,416
Kullanıcılar
459,391
Son üye
Mirage67

Yeni konular

Geri