Evlerde yeni ısıtma H2SO4 ile

Gemlik li

Üye
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
%98 lik h2so4 sülfirik asit tankına azar azar su ekleyelim ve sıcaklık 300 C ye çıksın bu sıcaklığı da bir ısı kazanım eşanjöründen geçirelim.Eşanjörün diğer tarafından da sikülasyon pompasıyla radyatör suyumuzu geçirerek ısı alışverişi sağlayarak peteklerimizi ısıtalım.Sıcaklık 100 C ye düşünce h2so4 tankı içerisinde tekrar tanka su ilavesi yaparak 300 dereceye çıkmasını sağlayalım.bu döngü devam ederek ısıtma yapsak nasıl olur.
Yorum ve bilgilerinizi paylaşın lütfen.
 

Ekli dosyalar

  • ısıtma.jpg
    242.9 KB · Görüntüleme: 51
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Peki maliyet analizi yaptınız mı ısınma için , doğalgaz yerine sulfirik asit
 
Sülfirikasit aşındırıcı bir asittir kazanlar,borular,radyatör,sirkülasyon pompasının içini nasıl bir malzemeden yapmayı düşünüyorsunuz? Suyla tepkimeye girdiğinde azalma miktarı ne oluyor? sülfirik asitin maaliyeti nedir?
Genel manada bana uçuk bir proje gibi geldi !
 
buna uygun eşanjör bulunabilir.Hatlarda aynı dayanıklı malzeme olacak.
 
Sülfirik asid'i direk doğaya bırakamayacağımız için bir arıtma ekleyin maliyetlerinize.
 
asit e su katınca neler oluyor denedınızmı ? ben denedım asit içine bir damla su damlattım kendımı zor kurtardım asit okadar fazlada değildı bir litre filandı patladığında şanslıydım uzerıme gelmedı
 
Kontrollü bir şekilde oranını ayar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…