Arkadaşlar Anahtarlı grup(şu bildiğiniz kırmızı anahtarlı prizler) prizlerin bildiğiniz gibi içinde minik bir lamba var peki bunun tüketimi kaç watt bilen var mı acaba
 
Anahtarlı grup priz kullanıp anahtarı kapamak daha kolay erinen arkadaşlara söylüyorum merak etmeyin yine çekilen gücü kesersiniz
 

Dostum şu gibi sebebler buna neden olabilir;
-Biri Senden Kaçak Elektrik Çekiyor
-Sayaç Bozuk
-Evin Elektriği mesken olarak değilde ,şantiye olarak verilmiştir
Ne olursa olsun senin elektrik dağıtım şirketinin ofisine gidip durrumu anlatman sistemden hangi tip bi kullanım olduğunu anlaman lazım
 

böle bi durumda elektrik dagıtım şirketine dava açsak karar ne yönde olur
 
Evet güzel bir konuya değinilmiş fakat bir bilgisayarcı olarak bilgisayar çalışmıyor iken 5 wattlık bir Elektrik tüketeceği konusuna katılmıyorum. yanlız bilgisayarınızın fişini de sürekli çeker iseniz çok kısa bir süre sonra 6 ay 7 ay sonra sürekli olarak bios pili bitti uyarısı alırsınız ve tarih ve saatiniz sürekli sıfırlanır ve bios ayarlarınız sürekli sıfırlanırlar. sonrasında kendiliğinden açılma vs gibi fonksiyonları kullanıyor iseniz bu fonksiyonlar da çalışmaz hale gelir.
 
böle bi durumda Elektrik dagıtım şirketine dava açsak karar ne yönde olur

Buna örnek davalar var. davayı kazanırsın. paranı geri alırsın fakat bu davalarda senden istedikleri şunlar.

Aldığın ürünün kayıt dışı olmadığını ispatlaman için faturası ( Aldığım hiçbir ürünün faturasını bulamam hepsini atmışımdır. ) Fatura yoksa yüzüne bile bakmıyorlar. kayıt dışı deyip geçiyorlar.
bu cihazın bozulmasının sebebinin tedaştan kaynaklandığını gösteren bilir kişi raporu.
 
"seagull Nickli Üyeden Alıntı
Tüm forum üyelerine merhaba,

Foruma yeni katıldığım için aşağıdaki soruyu başka bir bölüme göndermem gerekli ise öncelikle bu hatadan dolayı kusura bakmayın.

Ben haftanın 6 günü kent dışında üniversitede çalışıyorum ve evde buzdolabı dışında hiç bir elektrikli cihaz sürekli olarak çalışmıyor. Bilgisayar ve ona bağlı cihazları prizden bütünü ile çekiyorum. Sadece digitürk alıcısı bekleme konumunda. Kullandığım buzdolabı 1999 Yılında aldığım Arçelık marka iki kapılı no frost ve üstündeki etiket tüketim mikarının 150 Watt olduğunu belirtiyor. Üç zamanlı akıllı sayaç kullanıyorum.

Yukarıda belirttiğim koşullarda Elektrik faturam 200-300 TL civarında dolaşıyor Bir buzdolabının bu kadar yüksek masrafa neden olması normal olmamalı diye düşünüyorum.

Bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız fena halde canıma okuyan faturadan kurtulabilirim umarım. İlginize teşekkür ederimç

- O. Saygın"

Buzdolaplarının çok eski yıllardan kalanları,içlerinde çalışma sırasındaki mekanik problemler,soğutucu gazla ilgili birtakım sorunlar,hermetik kompresör motorundaki teknik sorunlar,bakım,temizlik kurallarına dikkat edilememesi,vb. nedenler yüzünden 150 watt.lık etiket gücünün çok üstünde değerleri de (300 watt gibi) şebekeden çekeblir.Eski buzdolabınızın fazla akım çektiğinden şüpheleniyorsanız bir pensampermetre ile hermetik kompresöre giren 220 volt ac. kablosuna cihazı kapatarak veya direk olarak Elektronik watt-ölçer cihaza sahipseniz bununla,buzdolabı çalışırken çekilen akımı ölçebilirsiniz.Çıkan akımı 220 volt ac. ile çarparak(Cos fi yi ihmal edip) kaba bir hesapla çekilen gücün etiket gerçek gücü mü,yoksa çok fazla bir güç mü olduğunu görebilirsiniz.

Evimde 1988 yılından kalan eski bir AEG buzdolabı ve Arçelik no-frost olamak üzere bir ara 2 adet buzdolabı mevcuttu.2006 yılında no-frost olanı ilk satın alındığında yaptığım bir akım çekme testinde,her ikisinin de etiket değeri olarak 150 watt.'ı tam olarak da göstermesine rağmen,eski AEG olanı(Büyüklük olarak ikisi ayni boyda idi.)2 kat anormal akım çekerek,güç karşılığı olarak tam 300 watt. çektiği,yeni buzdolabının normal akım çekip etiket değerini tam olarak doğruladığı görülmüştü.Bir de eski dolapların makina aksamının eskimesi nedeniyle ve soğutucu gazla ilişkili olabilen pekçok diğer sorunlar nedeniyle de,devrede boşta kalma süresi(Çok verimli çalışıp arada çalışmadığı,boştaki periyotları)de çok kısa idi.Demek istediğim bu tür eski randımansız dolapların şebekede 24/24 saat çalışmasının sürpriz ve istenmeyen fatura harcamalarına sebep olabileceğidir.Gerçekten de eski dolap devreden çıkıp yeni no-frost devreye alındığında,faturamızda,yaklaşık yarı yarıya bir tasarruf sağlanarak elektrik gideri azalmıştı.Yani eski bir dolabı çalıştırmaya devam edip yenisini almamakta ısrar etmek,daha en baştan olabilecek çok yüksek faturaları da kabul etmek anlamına gelmektedir.Yenisini alıp eskisini elden çıkarabilmek,dolabın sağladığı elektrik tasarrufu ile dolabın kendisini amorti etmesini zaten sağlayabilecektir.Kolay gelsin.
 
evlerde gizli Elektrik tüketimi Elektronik saatler ile faturaya yanssımaktadır. mekanik saatler belli ibr ornda akım geçmedikçe disk dönmez ama elektronik saatler cep telefonunu şarj ederken bile onuda tüketim olarak görüler. adı üzerinde elektronik saatlerde hareketli mekanik aksam olmadığı için. evde kullanmadığımız zaman her türlü elektrikli aletin fişini çekelimki sadece elektrik tüketimini değil biz evde yokken veya uyurken alıcıların üzrerinde oluşaka kısa devreden doalyı çıkacak yangınlardan da korunmuş oluruz.
 
yeni nesil led televizyonlardaki stand-byda kalma sorunuda sabit bir tüketüm oluşturuyor maalesef fişi çekmekten başkada çözüm yok...
 
Güzel bi konuya parmak basılmış evlerde 5-10 lilik bile olsa düşüş yaşanacağını umuyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…