Fatih Kull
Üye
Arkadaşlar Anahtarlı grup(şu bildiğiniz kırmızı anahtarlı prizler) prizlerin bildiğiniz gibi içinde minik bir lamba var peki bunun tüketimi kaç watt bilen var mı acaba
Tüm forum üyelerine merhaba,
Foruma yeni katıldığım için aşağıdaki soruyu başka bir bölüme göndermem gerekli ise öncelikle bu hatadan dolayı kusura bakmayın.
Ben haftanın 6 günü kent dışında üniversitede çalışıyorum ve evde buzdolabı dışında hiç bir elektrikli cihaz sürekli olarak çalışmıyor. Bilgisayar ve ona bağlı cihazları prizden bütünü ile çekiyorum. Sadece digitürk alıcısı bekleme konumunda. Kullandığım buzdolabı 1999 Yılında aldığım Arçelık marka iki kapılı no frost ve üstündeki etiket tüketim mikarının 150 Watt olduğunu belirtiyor. Üç zamanlı akıllı sayaç kullanıyorum.
Yukarıda belirttiğim koşullarda Elektrik faturam 200-300 TL civarında dolaşıyor Bir buzdolabının bu kadar yüksek masrafa neden olması normal olmamalı diye düşünüyorum.
Bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız fena halde canıma okuyan faturadan kurtulabilirim umarım. İlginize teşekkür ederimç
- O. Saygın
Benim herkese tavsiyem, çalıştırmadığınız Elektrikli Aletleri varsa enerjili bir şekilde bırakmayın..Bu şekilde hem Gizli Elektrik Tüketimini önlenmiş olur,Hemde elektrik cihazların voltaj dalganmasından zarar görmesi önlenmiş olursunuz.
Bir keresinde evin önümdeki sokak tellerinin biri kopup diğer tellerin üzerine düşmüştü ve uzun süre kısa devre durumunda ark yapmıştı.Ben hemen kendi dairemin sigortalarını indirip, tüm cihazların enerjisini kesmiştim.Zaten Benim kullandığım uzatmalı grup prizlerim anahtarlı.Kullanmadığım cihazlar olduğunda anahtarları muhakkak kapalı tutarım.Ancak kardeşim benim kadar şanslı değildi.Bilgisayarı besleyen fişi takılı bırakıp işe gitmişti.
Sonuçta:Bilgisayarının power suply'i, 5+1 hopperlör beslemesi ve monitörü yanmıştı.Buda ona acı bir ders olmuştu.
böle bi durumda Elektrik dagıtım şirketine dava açsak karar ne yönde olur