Hocam sanırım ben anlatamadım. Fırını söküp başka prizde denedim kar atmıyor ve düzenli çalışıyor. Fırının devamlı takılı olduğu prize
Kettle taktım oda iyi çalışıyor yani hattada bir sorun görünmüyor ama ne zamanki bu malum priz ve fırın bir araya gelse kar atıyor. Fırında kaçak olsa diğer prizlerde de atması gerekmez mi
Merhabalar sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım belki benden sonra birine daha yardımım dokunur. Mevcut prizi yeni bir prizle değiştirdim. Bu sırada faz ve nötrü ters taktım. Şuan için stabil çalışıyor.
Bağlantı yönlerini değiştiriniz demek istediniz herhalde
Örneğin
bakılınca prizde solda faz olsun sağda da nötr olsun
Yeni priz taktiniz solda nötr sağda da faz oldu
konu sahibinin beyanı: faz ve nötrü ters taktım. Şuan için stabil çalışıyor.
Şimdi sorunu dediğiniz gibi çözdünüz mü ?
testini yapalım !!!
daha önce takmış olduğunuz fırının fiş yönü ters takın ne olacak ?
Kettle plastık gövde oldugundan, topraklama yoktur. Ama fırın metal gövde ve topraklama kablosu gövdeye baglıdır. Bu demektırki, fırında gövdeye azda olsa bir kaçak durumu var.
Merhabalar sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım belki benden sonra birine daha yardımım dokunur. Mevcut prizi yeni bir prizle değiştirdim. Bu sırada faz ve nötrü ters taktım. Şuan için stabil çalışıyor.
Firin fışını ters çevirip çalıştırma ile test etseydiniz ve kak rolesi atma olmadı ise prizde sorun vardı priz değişimi çözüm oldu
Fırın fişini ters çevirip kak rolesi atma oldu ise sorun devam ediyor demektir