Fırın Tasarımı Motor Seçimi

Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar, özel elektrik makineleri isimli dersimin sınavına hazırlanıyorum. Ancak aşağıdaki soru için yeterince net bir cevap üretemedim.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Soru: Sanayi tipi bir fırın tasarlanmak istenmektedir. Fırının içinde, tepsiyi(veya tencereyi) üzerine yerleştirdiğimi düzlem, sağa ve sola doğru dönme hareketi yapabilmektedir. Pişirmenin homojen olabilmesi için bu döndürme işlemi bir süre sağa bir süre sola ayarlanabilmelidir. Ayrıca dönme hızı da ayarlanabilmelidir. Bu sistem için ''Sürekli Mıktanıslı DA Motoru'', ''Bir Fazlı Asenkron Motor'', ''Fırçasız DA Motoru'' ve ''Üniversal Motor'' türlerini neden seçersiniz/seçmezsiniz açıklayınız (her motor için seçilme veya seçilmeme nedenleri açıklanacaktır).
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hem hız kontrolu yapılacak hem yön kontrolü yapılacak dc motorlar hem pahalı hem debakımları ve kontrolleri masraflı ürünlerdir.bir fazlı asenkron motor ucuzdur ancak 1 fazlı motorla frekans konverterler ile çalıştırılamazlar üniversal motor gerilim ile her ne kadar devir sayısı değişse de devir yüke göre de değişir yani stabil bir dönüş yoktur ama şu seçeneği sunabilirsin 3 fazlı motor D 220/Y380 + sürücü üçgen bağlantı yapıp sürücüyü 220 v Şebeke ile sürersen bence en kaliteli işi çıkartmış olursun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,311
Kullanıcılar
451,026
Son üye
prfeem

Yeni konular

Geri
Üst