Fabrika elektrik tesisatı yardım

eseselo26

Üye
Katılım
22 Mar 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar bir fabrika elektrik tesisat projesi çizmem lazım elinizde örnek proje varsa paylaşabilirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nasıl bir fabrika projesi çizeceksin bilmiyorum ama bu iş bir mesajla çözülecek birşey değil. Mesela çalıştığım bir gübre fabrikası projesi var, 6 ay oldu hala tamamlanmadı. Çünkü veriler net değil. O makina olsun bu makina olmasın, mimarinin şurası değişsin burası değişsin. Bir sürü bilinmeyenli konu. Dolayısıyla parça parça bilgi istersen daha çok şey toplayabilirsin.

Mesela enerji tedariğini nasıl yapıyorsan önce oraya ait bir proje iste. Sonra motorlar, sensörler, aydınlatma vs... bunları parça parça toplarsan işin kolaylaşır sanıyorum.

En azından nasıl bir fabrika projesi çizeceksin, belki benzzerini çizen olmuştur.
 
çalıştığım yerde 7 tane büyük fabrika var. fabrikanın birisi kapandı komple tesisatı değişecek. yeni üretim için kullanılacak bi fabrika yapılacak. tezgahlar makineler olacak tabi içinde. ben sadece örnek olması açısından bir proje istemiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,179
Mesajlar
923,960
Kullanıcılar
451,534
Son üye
hyenisen

Yeni konular

Geri
Üst