Fabrikanın idari biriminde otomasyon teknikeri maaşı

Benim imzam bazı şeyleri anlatıyor sanırım.!!!

"Yorumlar için teşekkür ederim.

Maaş olarak 1100tl denildi. Çalışma saatleri 8:00-18:00 cumartesi dahil ve fazla mesai ücreti yok.

Çok başvuru oldu ama hiçbiri işime yaramıyor dedi. Rasgele bitanesini aldı bak dedi oto elektrikçisi otomasyon için başvurmuş.

Zamanla artıcak denildi ancak ilk teklif çok düşük olduğu için moralim bozuldu
"

Maaş oldukça yetersiz, çalışma saatleri haftada 54 saat, yani haftada 9 saat fazla mesai. Kanuna göre aykırı. Arkadaşım hem maaş iyi değil hem çalışma saatleri çok fazla uzun. Bu saate bu emeğe değmez. İlerde artacakda sence kaç olacak )) 1100 liraya haftanın 6 günü çalışmayı kabul eden birine sanmaki çok zam yaparlar. Zaten işe başlayınca görürsün herkesin maaşı az çok aynı. Bilmiyorum ama başka bir iş bakmaya çalış, illaki otomasyon yada Elektrik olmasına gerek yok bence, bu çalışma saatine daha iyi ücretler bulursun zaten.
 
Son düzenleme:

Büyük bir ihtimalle benim çalıştığım firma genelde arçeliğe çalışıyor. İşler yazın çok oluyor ve yazında işçi alımıda oluyordu. Ben atelyede pano da topladım, sahada montajda yaptım.(Zaten malzemeler genelde omron) Kısa çalışmama rağmen çok şey öğrendim. Otomasyon alanında her türlü uygulama yapılıyor. Hayırlı olsun
 

teşekkür ederim siz neden çıktınız peki ? hangi şartlarda çalışıyordunuz
evet sanırım aynı firmadan bahsediyoruz
 
teşekkür ederim siz neden çıktınız peki ? hangi şartlarda çalışıyordunuz
evet sanırım aynı firmadan bahsediyoruz

Ben öğrenciyim yaz boyunca çalıştım. Benle birlikte devamlı çalışmak için 3-4 kişi daha girdi. Benden önce ayrıldılar, saha şartlarına uyum sağlayamadılar
Bana göre güzel bir yerdi. Ama bence 1,5-2 sene sahada çalışıp kıdemin yükselmesi gerekir. Sahada çalışmak ömür boyu yapılacak iş değil. Çünkü bir bakıyorsun sabah akşam iş insan kendine ister istemez soruyor, çalışmayamı geldik biz bu dünyaya?
 

giren çıkan çok oluyo diyorsun şartlardan dolayı anladım bakalım bizde görücez zamanla artık bizim içinde kalıcımı olucak geçicimi olucak belli değil
 
giren çıkan çok oluyo diyorsun şartlardan dolayı anladım bakalım bizde görücez zamanla artık bizim içinde kalıcımı olucak geçicimi olucak belli değil

Mahmut abiye selam söyle
Senin için iyi olur işallah
 
Bu arada konuyu açan arkadaşdan özürdilerim, konu bayağı bir sapmış
 
Konu sapıyor sayılmaz, çalışma şartları bilinsin. Kimler ne şartlarda çalışıyo bilinmesi iyidir.
Sahada çalışmak zordur, sahada çalışan kişiler uzun süre aynı şirkette çalışamıyor şartları gerçekten zor.
Yelek arkadaşında herzaman dediği gibi bazı şirketlerde çalışma saatleri uzun oluyor, bunu şirketler sözde idari kadrosunda göstererek yasal yapıyorlar.
Otomasyon işi yapan şirket sayısı çok arttı, rekabet için işçi maaşlarını düşürmek gerekicek. CNC, torna ,frezede çalışanlar bu meslekten daha çok kazanıyorlar, bizim meslek sözde temiz diye çalışmak isteyen çok oluyor.
Ustalık devride kapanıyor artık, mühendisler bol miktarda yerişiyor.
 
CNC, torna ,frezede çalışanlar bu meslekten daha çok kazanıyorlar, bizim meslek sözde temiz diye çalışmak isteyen çok oluyor.

Aynen öyle fabrikalada makina operatörü ile makina bakımcısı arasında en fazla 100 TL fark var. o da mesai fazlalığından kaynaklanıyor. Adam eve boyaya geliyor 2 günde bitiriyor 300-500 alıyor gidiyor.

Fabrika dışı işe git. Adamın milyon dolarlık makinasını tamir et. kapısında Beyaz Cayenne 2 gün uğraş 500 lira para iste sanki adamdan borç para istiyorsun.

Ben artık önüme gelene söylüyorum. Eğer Bilkent Boğaziçi Odtü harici okullar ister 2 yıllık tekniker ister 4 yıllık mühendis ol farketmez gitmeyin okumayın. ne gecesi var ne gündüzü. aç gözlü fasoncu patronların avucuna bakarsınız.

Gidin sözel bir bölüm okuyun hiç olmazsa akşam 6 dan sonra evinize gider çorbanızı içersiniz.
 

Aynen hocam, gidip sözel bölüm okumak lazım. Çok net söylüyorum çankırıda iktisat okuyan kişinin hayatı yıldız teknikte Elektrik veya makine mühendisliği okuyandan daha kolay ve daha mantıklı bir iş hayatı olur. Neden mi? İktisatı okuyan kişi kpss yi düşünür, yada bankacılığı, kpss de bir kit kurumunu kazanırsa şu anda 2.100 tl cebinde masa başında haftada 40 saat ne mesai ne vardiya ne başka bişey olmaksızın çalışır. Düzenini çok kolay oturtur. Belli bir standartta yaşar. Hatta idari amir bile olup maaşını katlayabilir. KPSS yi kazanmazsa gider bir şekilde bankacalıkta çalışır, haftanın 5 günü klimalı ofiste temiz ortamda maaşı ve sigortası düzgün şekilde yatırılır ortamda çalışır. Yıldızdan mezun mühendis ise ya küçük taahhüt firmlarında ya fabrikalarda ya şantiyelerde yardırır da yardırır hayatını düzene sokmaya çalışır. Ne güzel bir kazanç sağlar nede düzgün bir yaşam. Cumartesi çalışmamak yada sigortası asgari ücretten yatmaması gibi durumlar oldukça lükstür. Dediklerim yalan mı? Dıştan baksan aman çankırı iktisat, voww yıldız teknikte mühendis ama hayatın gerçekleri öyle değil. Zaten mühendislerden kamunun prestijleri kurumlarına müfettiş yada uzman yardımcısı gibi kariyerleri mesleklere yönelenler hariç çalışma şartları hep ağırdır. Tekniker teknisyen için durum vahim. İş verenlere göre ah dışardaki boş vasıfsız eleman, ah teknisyen. Vasat bir muhsebeyi okuyan kendini teknikerden daha üst klasmnda görüyor. Masa başında keyfi iyi nasıl olsa!!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…