Burada muhasebeciler için gözden kaçırılan bir olay var. Muhasebeci iş yerini batırabilir de zenginleştirebilir de devlete vergi verdirmeyen sigortayı düşük yatıran muhasebeciler her zaman patronun gözdesidir. Devlet kuruluşlarındada aynıdır. masa sandalye kalem telefon alınacaksa muhasebe müdürleri karar verir.
Elektrikçi fabrikayı yakabilir de, iş kazasına sebebiyet verip yüklü tazminatlara mahkum edebilir de...
Ben mesajınızı ilk okuduğunda, şunu yazacaktım. "24 saat çalışan bir fabrikaya, 7/24 hazır kıta elektrikçi arayan bir firma, yani 2. bir elektrikçi çalıştırmayan bir firma, zaten fazlaca bir maaş vermeyecektir." Ama aklımdan da yine 1500 falan geçiyordu. Adamlar işi büyütmüş, 1100 lira vermiş. Bir de böyle yerler şunu der, "normalde asgari ücretle çalıştırıyoruz ama, siz teknik eleman olduğunu için sizin farklı, 900 lira veriyoruz
"
Siz kendinizi zaten geliştirmişsiniz. Bir fabrikaya 7/24 hizmet verecek safhaya gelmişsiniz, PLC öğrenmişsiniz. Daha ne bekliyorlarmış gelişme adına? İyi maaş alabilmek için, illaki o yerde gelişmek , kendini ıspatlamak şart değil ki. Gelişmiş olarak ta oraya başlayabilirsiniz.
Bence PLC bilen, otomasyon bilen kısmını da muhtemelen iş olsun diye yazmışlardır. Bir kere PLC programına ihtiyaçları olup, servis çağırmışlıkları olsaydı, size o parayı teklif etmezlerdi.
Bence, öyle bir yer, size 4000 lira da verse, mesleki olarak köreleceğiniz, abuk subuk işlerle psikolojinizi bozacağınız bir yer olur. Kendimden biliyorum yani. Ama siz böyle yazdıkça, işimden istifa etme planlarımdan vazgeçesim geliyor. Benim şirketim yine hacıymış ta haberim yokmuş ya