Fan ile hareketi sağlayan yüzme paletleri

musa_

Üye
Aslında bu fikir bi arkadaşımın aklına gelmiş, bana söyledi bende sizlere danışayım istedim. Dalgışların kullandığı yüzme paletleri yerine ayaklarının altına gemilerde hareketi sağlayan küçük fanlar kullanılabilir mi ? inovasyon olarak bunu yapmak mümkün müdür? biraz fikir verip aydınlatan olursa duacı olurum kendisine :eek:

Aslında bu fikir bi arkadaşımın aklına gelmiş, bana söyledi bende sizlere danışayım istedim. Dalgışların kullandığı yüzme paletleri yerine ayaklarının altına gemilerde hareketi sağlayan küçük fanlar kullanılabilir mi ? inovasyon olarak bunu yapmak mümkün müdür? biraz fikir verip aydınlatan olursa duacı olurum kendisine :eek:

tabii ki mümkündür neden olmasın. Ancak dikkat etmek gereken en önemli şeyler aküler ve motorların su sızdırmazlıklarıdır. Bunlar sağlandıktan sonra hiç problem değildir.

Eskiden olsa yani li-ion piller olmadan önce muhtemelen denizin dibine inmek için çok işe yarardı :) şu an piller olabildiğince hafif.Sayın Jengeese'nin de dediği gibi sizi en çok sızdırmazlık zorlar.Yapacağınız sistemin dezavantajları var bence 1-Motor ve aküler ayak tarafında olursa ,elinize kadar kumanda kablosu çekmek zorunda kalırsınız. 2-Profesyonel sistemlerde motor,aküler ve kumanda kolu tek parça içinde elle tutulacak şekilde sizden önde gider ve uç kısmı sivri şekildedir.Bu sistemde suyu yararak gittiği için su altında daha kolay yol almanızı sağlar.Aklıma gelenler bunlar..

tabii ki mümkündür neden olmasın. Ancak dikkat etmek gereken en önemli şeyler aküler ve motorların su sızdırmazlıklarıdır. Bunlar sağlandıktan sonra hiç problem değildir.

sızdırma konusunu hallederim bir şekilde ama normal bir akü kullanırsam çok da ağır olmaz mı acaba ? yani benm bildiğim kadarıyla normal bir akü yaklaşık 10-15 kg civarında. bu da su içerisinde dalıp bi daha çıkamama gibi bir şeye yol açmasın sonra :D tek sıkıntı fanları çalıştıracak elektriği hafif bir şeyle halletmem.

sızdırma konusunu hallederim bir şekilde ama normal bir akü kullanırsam çok da ağır olmaz mı acaba ? yani benm bildiğim kadarıyla normal bir akü yaklaşık 10-15 kg civarında. bu da su içerisinde dalıp bi daha çıkamama gibi bir şeye yol açmasın sonra :D tek sıkıntı fanları çalıştıracak elektriği hafif bir şeyle halletmem.

Akü seçimi sizin kaç voltluk nasıl bir fan kullanacağınıza göre yapılmalı bir cep telefonu bataryası da çevirebilir iki tane araba aküsü yetmeye de bilir. çalıştırmak istenen süre ve fanın kaç voltluk olduğu önemli yani.

Elle kumanda ediliyor. Zaten ayakla kumanda pratik olmaz. Yönlendirme zor olur. Ayrıca alette problem olduğu zaman palet gerekecek. Bu aletlerde asitli akü olmaz. Asitli akü gaz çıkışı yapar, ama bu aletler tamamen kapalı olması gerekir. Bunların hızı 4-6 km/h kadardır. Ortalama 200 w civarında güçleri var. Çalışma süreleri 1-2 saat kadardır. Burada kullanılacak derinlik önemli. Kabaca 15-20 ah 12 v luk akü 1 saate kadar idare edebilir. Dizayn ederken ağırlığı ile suyun kaldırma kuvveti birbirine yakın olacak şekilde dizayn etmek gerekir. Aksi takdirde kollara fazla yük bindirir.

Son düzenleme:
Akü seçimi sizin kaç voltluk nasıl bir fan kullanacağınıza göre yapılmalı bir cep telefonu bataryası da çevirebilir iki tane araba aküsü yetmeye de bilir. çalıştırmak istenen süre ve fanın kaç voltluk olduğu önemli yani.

aslında fan'ı kendim yapacam ve fan motoru olarak da şarjlı matkap motoru kullanmayı planlıyorum. yani fan motoru 14,5 volt olacak.bu motoru çalıştırmam için kaç voltluk bir akü kullanmam gerekir ? akü mecburen sırtta taşıncak o yüzden ağırlığı konusunda sıkıntılıyım. bakalım umarım bişeyler yapabilirim.

peki kaç watt olacak motorun gücü ve kaç saat ya da dakika çalışmasını bekliyorsun? 14.5 Voltluk hazır bir akü bulman zor açıkçası ama 15 volt deneyebilirsin

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,668
Son üye
asmaydın

Yeni konular

Geri