Fanlı ısıtıcı sigorta attırıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uzay0607
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uzay0607

Üye
Selamlar.

Elimde DemirDöküm marka DFI 2000B modeli bir duvar tipi fanlı ısıtıcılardan var. Split klima iç ünitesi gibi duranlardan.

Bu cihazı önceden ısıtıcı olarak kullanıyorduk, aralık 2009 da almıştık. ancak bir kez hafif duman kokuttuğu için ambara kaldırmıştık, tamir edilmeye çalışıldı ama olmadı. O sırada başta rezistans olmak üzere bazı tertibatları da kaybolmuş. Ben daha sonradan bunu elektrik tertibatı eski olan yayla evinde vantilatör maksatlı kullanmak için fişe taktım çalıştı, uzun bir süre sıkıntısız şekilde vantilatör maksatlı kullandım. Yine cihazın içinde bir termik vardı, kablo bağlantıları yoktu ve bir yere bantlanmıştı.

Evin tüm elektrik tesisatı yenilenip daha güncel sigortalar, kaçak akım röleleri takıldıktan sonra bu cihaz sigorta attırmaya başladı. Fişe takıyorum, güç gelince çıkan biiip sesi tamamlanamadan evin ana sigortası atıyor.

• Rezistans yok
  • Kapasitörün çıkışlarından ikisi boşta
  • Anakartın çıkışlarından ikisi boşta
  • Mavi renkli bir kablonun ağzı boşta.
Ben cihazı yeniden kullanmak için bu problemi çözmek istiyorum ama bu kadar yeterli elektrik-elektronik bilgisine sahip değilim. Sizlerin desteğini rica ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_4291.webp
    IMG_4291.webp
    149.3 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_4292.webp
    IMG_4292.webp
    145.5 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_4293.webp
    IMG_4293.webp
    155.3 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_4290.webp
    IMG_4290.webp
    124 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_4289.webp
    IMG_4289.webp
    144.8 KB · Görüntüleme: 40
fanın kablosundaki toprakgı ayır
Fan motorunun ayrı bir toprak hattı yok. Benim elime geçtiğinde fişi topraklı fişti ve klemens kısmına giriyordu ancak devrenin toprak çıkışı yoktu. Topraksız fişli kablo ile de denedim ama sigorta atmaya devam etti.

Fan motorunun ayrı bir toprak hattı yok. Benim elime geçtiğinde fişi topraklı fişti ve klemens kısmına giriyordu ancak devrenin toprak çıkışı yoktu. Topraksız fişli kablo ile de denedim ama sigorta atmaya devam etti.

Güvenlik önlemleri alıp .
Dairenin içindeki çeşitli yerlerindeki prizlerde test etmeniz .
Not : Araya uzatma ( çoklu priz ) olmadan DemirDöküm marka DFI 2000B ürünü çalıştırmanız . ( Direk kullanım )

Son düzenleme:
sende kaçak akım rölesi atıyorsa kaçak var demektir nerden onu bulmak gerekiyor.
bu pirzde ebaşka bi cihaz takıp denedin mi belkide yeni yapılan hatta sorun var dır arka planın dedigi gibi başka yere takıp da bir

Güvenlik önlemleri alıp .
Dairenin içindeki çeşitli yerlerindeki prizlerde test etmeniz .
Not : Araya uzatma ( çoklu priz ) olmadan DemirDöküm marka DFI 2000B ürünü çalıştırmanız . ( Direk kullanım )
tüm prizlerde attırıyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,410
Kullanıcılar
459,370
Son üye
enver424

Çevrimiçi üyeler

Geri