Fanuc PLC Hakkında Yardım

bahadir60

Üye
makine üzerinde bulunan 2 adet ge fanuc 90-30 series plc ile ilgili sorun yaşıyorum. plc lerin run ledleri yanmıyor . okuma veya program yükleme konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı.. fanuc kendisi servis vermiyor sadece satıcı imiş.

arkadaşım benim 2 defa başıma geldi.öncelikle plc nin 24 volt çıkışlarını klemensinden ayır daha sonra cpu kartının üzerindeki programlama anartarını offa getir sonra on yap run ışıgının yandıgını görmen gerekir.yanmazsa cpu kartlarının modellerine bak oaynı ise birde cpu kartlarını değiştirerek dene.benim arızada 24 voltu plc üzerinden kullanan alıcılardan birinde kısa devre vardı.sanırım plc korumada oldugunda progran işıgı yanmıyor.kolay gelsin.

PLC ler eski seri ise LM 90 programından Run a alabilirsin. önce programa gir F1 veya F2 ile devam et connect olunca ALT+M ile online ol ALT+R ile Runa alabilirsin kolay gelsin

Arkadaşım PLC error log listesi olunca da run konumuna geçmez. Cimplicity machine edition ile bağlanıp PLC sekmesinden hem system errorlarını hem de I/O errorlarını online durumda temizle ve download & run butonu ile yeniden başlat. Error kapasitesi sanırım 18-20 hata civarında idi. Başarılar.

kablo baglantisi nasil acaba bilen arkadaslar paylasabilirmi 90-30 run ledi yanmiyor

Forum istatistikleri

Konular
129,853
Kullanıcılar
452,709
Son üye
hghf456456

Yeni konular

Geri