faz açısının bozulmasındaki etkiler

Emrah

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
842
Puanları
131
arkadaşlar 3 fazlı sistemlerde faz açısı hangi şartlarda bozulur ve bozuldugunda gerilimde ne gibi degişmeler oluşur yada 3 fazlı cihazlarda ne gibi sorunlar ortaya çıkar bu konuda bilgisi olanlar varsa şimdiden paylaşımı için teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sanırım bu konuda bilgisi olan yok...
 
faz açısı bozulması ? Soruyu tam net sorarsan hedefi daha kolay vurursun
generatörler için konuşacak olursak ;

Bir daire düşünelim 120 derece açı farkları ile fazları yerleştirelim.Böyle bir sistemde faz açısını değiştirmek istersen endükleme yapan kutupları sağa sola çekmen gerekir.Böylece faz açıları 120 olmaz.

Enterkonnekte sistemden bahsediyorsan.Paralelde olmayan bir generatörle enterkonnektenin faz açıları birbirlerini tutmayabilir.Bu da generatör ile enterkonnekte sistemdeki generatörün aynı hızda dönmemesinden kaynaklanır.Senkronlama cihazları ile aynı hıza ve faz açılarına getirilerek paralele alınır.
 
Sn.projessor yorumların çok teşekkür ederim sordugum konu tabiki generatörlerle ilgili,enterkonnekte sistemlerden bahsetmişsin o konuya vakıfım sizinde söylediginiz gibi parelele girme şartları müsait degilse tabiki generatörler parelele alınamaz;
Ben soruyu biraz daha açayım,generatörlerde faz açısı herangi bir sebepten dolayı bozula bilirmi ?,eger bozulursa devredeki cihazlara ne gibi etkilesi olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…