Faz birleştirici ve elektrik hattı üzerinden internet

bır bılgısayarcıya sordun abı benım pc kasıyor napmam lazım dıye o sana dırek olarak format dıyecek yapılabılecek onca sey varken kısa ve temız cozumdur cunku..
kısa ve temız bır cozum onerim daırelerde calısan trifaze cıhaz yoksa .. havaı hat gelıyosa dırekden , yeraltıysa kofradan tek faza ver gıtsın gerılım dusumu fılan dıyeceksınız egerkı kofrada yada dırekde tek faza dusdugu zaman sorun yaratmaz cunku kablonun kesıtı yeterı kadardır hayır kablo kesıtıyle alakası yok gerılım duser dıyen olursa seslenıyorum ... senın aldıgın fazdan onlarca kısı kullanıyo aynı mahallede
 
arkadaşlar kusuruma bakmayın konuya yabancıyım ama neden bunu yapmak istediginizi anlayamadım bu konuyla ilgili hic bir bilgim yok benide aydılatırsanız sevinirim
 
arkadaşım eger böyle bir şey varsa süperbirşey ama bunu ilk kez duyuyorum çok yaygın olmasa gerek
 
slm sen onu 3 kattada kullanabilirsin fazlar sigortalarda dagiliyor yani fazin birisi oturma odasina gidiyorsa diger faz mutfaga gidiyor oturma odasinda kullanacaksan butun binanin oturma odasi ayni fazdan baglanmali
 
allnet.com.tr bu sitede size yardımcı olabilir bi bakın isterseniz


İlk duyulma yılı 2006 olan bu teknolojiyi ben 2-3 ay önce duydum ve biraz araştırma yapıp edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Elektrik hattından interneti ilk duymam hurafeler ile oldu…
Kimisine göre elektrik hattının arasındaki boşlukları kullanarak internete bağlanılıyor,kimisine göre ise nötr hat kullanılıyor.İşin aslını öğrendiğimde güldüm.Olay kısa anlatım ise şu;(Bir apartmana elektrik hattından internet bağalndığını hayal ederek anlatıyorum)
Bungle denilen cihazlar vasıtası ile elektrik hattı kullanılarak bir ağ oluşturuluyor.Ana bungle’a bir modem(router) bağlanıyor.(geniş bantlı bağlantı gerekli).Apartmanın tüm üyeleri aynı modem kullanılarak interneti kullanıyor diyebilirim sanırım.İşin mantığı elektrik hattı ile ağ oluşturarak modem ve aylık internet masrafını sıfırlamaya dayanıyor….

-Bungle adı verilen cihazlar-

Network’u Kurma;
Network varolan internet hattından sağlanıyor.Bilgisayarınızın olduğu odaya ALLNET adaptörleri bağlanıyor.Bu adaptörlerin her biri elektrik kablosu ile veriliyor zaten.Bilgisayarınıza ise USB veya Ethernet ile kabloyu bağlıyorsunuz ve internet kullanıma hazır oluyor.(terminal işlemi olarak)
Kablosuz Bağlantı Şansı da var;

Kimi internet kullanıcıları kablosuz internete alışmıştır ki laptop ı olan birisi çoğunluk ile kablosuz bağlantıyı tercih edicektir.ALLNET adaptörlerinden birisi(diğerlerinden farklı haliyle)wireless bağlantıya da olanak tanımakta.Adaptörler 4-21 Mhz arası frekansta çalışıyor,radyo yayınları ise 87-108 Mhz arası çalıştığı için yayınlar radyo freakanslarından etkilenmiyor ya da etkilemiyor.Küçük frekans değerlerinde çalışınca sistemde sorun teşkil etmiyor.
Tabii bir başka olay da düşük frekansta çalışan tek aletin bu adaptörler olmaması.Saç kurutma makinesi,cep telefonları,elektrikli matkaplar,elektrik süpürgesi,kısa dalgalı radyolar da düşük frekansta çalıştığı için sinyalleri etkileyebilir.(cep telefonu aletleri de etkilyebilirmiş)

Düşük Elektrik Kullanıyor;
Bildiğiniz üzere son zamlarla beraber elektrik artık eskisinden de önemli bu konuda da adaptörler cep dostu.4 watt elektrik kullanması gerçekten güzel bir özellik.Karşılaştırma için dökümanda bir ampülün 100 watt,bir florasanın 40 watt elektrik harcadığı belirtilmiş..
Ağ’dan Güvenli Bir Şekilde Veri Paylaşımı;
Apartmandaki diğer ALLNET kullanıcıları ile aynı ağdasınız.Dolayısı ile birbiriniz ile film,müzik vb dosyalarınız paylaşabilirsiniz.Veri iletiminde 56 bit DES şifreleme kullanılıyor ki bu da güvenli veri iletimi anlamına geliyor.
Veri Hızı Kapasitesi Yüksek;
VDSL ile karşılaştırma yapacak olanlar olabilir aranızda,ALLNET teknolojisi 85 Mbps ye kadar ver iletimini destekliyor.Bu da bize bir avantaj sağlıyor.
Bunlar Masraflı Neden Masraf Edelim?
Alternatif olan bu yöntemin avantajı tek bir abonelik ile tüm apartmanın internete kavuşması.Dolayısı ile basit bir hesap yapalım.ALLNET için en fazla 15 terminal öneriliyor biz de 10 kişinin kullanacağı bir ağ yapılacağını düşünerek hesap yapalım;
ALLNET kullanılmazsa;
10 kişi de aylık internet parası veriyor.Bu da aylık 490 ytl ediyor.
ALLNET ile;
Tek bir abonelik ile 10 kişi baplanıyor,kişi paşu 49/10=4.9 YTL aylık internet parası oluyor.ALLNET in masraflarını hesaba katınca yaptığım hesap ile 5 ayda kara geçiliyor.

Gelelim Sonuçlara(Bu Kısım Dökümandan Komple Alıntıdır);

1. Kablo tasarrufu ve ortalıktaki kötü görüntüyü kaldırma.
2. Kablo ezilmesi vs. durumlardan kurtulma.
3. Duvar geçişleri ve tesisat çekme sorunları artık yok.
4. Mevcut elektrik hattını kullanacaksınız ve hiçbir ek maliyet ya da tesisata ek bir yük getirmeyecek.
5. 2 Adet ALL1685 Ethernet Adaptörü alarak birisini Master yapıyorsunuz Master olanı ADSL modeminize ya da Hub ‘ınıza bağlıyorsunuz diğerini ise PC nize bağlayarak kaliteli bir Ağ bağlantısı elde ediyorsunuz.
6. Veri iletişimi şifrelenmiş bu iletişimin ve şifrelemenin ne kadar kaliteli olduğunu.
7. Tesisatınızda bulunan bir sigorta hiçbir şekilde sistemi etkilemez fakat bir UPS ( Kesintisiz güç kaynağı ) sistem sinyallerini durduracaktır ve UPS den öteye gidemeyeceksiniz. Bu yüzden aleti direkt olarak prize bağlamanız gerekiyor. PC nize prizden sonra bir UPS bağlayabilirsiniz.
8. Regülâtör, trafo veya bazı elektrik aletleri sinyali durduracaktır.
9. Evinizde hatta apartmanınızda 150 metre ye kadar rahatlıkla internet bağlantısını ya da ağ bağlantınızı paylaşabilirsiniz.
10. Bu cihazlar sürekli fişe takılı kalacaktır. 4Watt gibi çok çok çok ufak bir elektrik tüketimi ile hiçte masraf çıkarmayacaklar.
11. Sisteminizi bir kablosuz adsl modem ya da AP ile genişletebilir hatta farklı atraksiyonlar deneyebilirsiniz.
12. TTNET size karışamaz.
13. Unutmayın internet için muhakkak bir ADSL modeme ya da çevirmeli ağ modemine ihtiyacınız var. Kendi başına internet bağlantısı üretmiyor
14. Piyasada 14, 54 ve 190Mbps hızlarında farklı alternatiflerini bulabilirsiniz (alıntıdır)
 
elektrik hattını neden tercih ettiğini bilmiyorum ama binayı tamamen accesspoitle donatsan daha ucuz olur
 
Arkadaşlar ben termik santralda Şalt Kumanda servisinde çalışıyorum.Yüksek gerilim hatları üzerinden (420.000 volta kadar çıkabilir) trafolar ve Yük tevzi merkezleri arasındaki haberleşme kramportör cihazları üzerinden yapılır.Aynı zamanda arıza ve koruma devreleri sinyalleri yine bu sistem ile bildiğiniz yüksek gerilim hatları üzerinden gönderilir.Bu teknoloji çok eski bir teknolojidir.Arkadaşlarımın bahsettiği sistemin belkide atası sayılabilecek bu teknolojinin dahada yaygın ve gelişmişini yakın zamanlarda kullanıma hazır hale geleceğine inanıyorum.Yasal prosüdür ve yaygın üretim hazır hale geldiğinde , daha az maliyet ile daha çok teknoloji kullanacağımıza inanıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…