Faz sırası

sapmaz

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
72
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar ; İşletmemizde 5 adet 6.3 KV trafomuz var aynı güç trafosundan besleniyorlar güçleri 2000Kva ve 1700 Kva bunların 0.4 Kva taraflarında kendi aralarında kublaj kesicileri mevcut. Şimdi 1 ile 2. trafoların faz sıralamaları doğru ve kublajı kapatabiliyoruz ancak 2 ile 3. trafoların faz sıralamaları farklı bunları 3. trafodan primerden uçları değiştirerek düzeltmeye çalıştık denediğimiz sıralamalar 1-2-3/2-1-3/3-1-2/3-2-1/1-3-2/2-3-1 ancak bunların hiç birisinde de faz sırasını yakalayamadık bu denediğimiz sıralamalarda 2 ile 3. trafo arasında çeşitli gerilimler okuduk mesela 220 V gibi değerler çıktı bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk.ediyorum bunu acil düzeltmemiz gerekiyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafoların etiketinde bağlantı grubunun yazıyor olması gerekir. Bağlantı grubuna bakıp söylerseniz, daha doğru yorumlar yapılabilir.
 
Bütün olasılıklar denenmiş görünüyor. Bu durumda bir ihtimal 3. trafoda sarım hatası olması durumu ortaya çıkmış oluyor. Yani bağlantı grubu etiketinde belirtildiği gibi değil görünüyor.
 
zannetmiyorum ustam trafolar ABB kuru tip trafo fazlar arası 220 yi nasıl veriyor oda işin ayrı bir tuhaf yanı
 
Tüm trafoların nötr noktaları hem birleştirilmiş hem de eş potansiyellenmiş olmalı...Herhangi bir trafonuzun nötr noktasının diğerlerinden kopması durumunda fazlar arasında açı farkı oluşabilir, senkronizasyon şartı delinmiş olabilir. Tek tek trafo nötrlerinizin toprak ile olan gerilimlerini ölçmeniz faydalı olur.
 
ben de birşey sormak istiyorum bu denemeler sırasında trafoları kuplajladınız mı? kuplajlandığında baralar nasıl erimedi faz çakışmasından dolayı merak ettim? bir problem yaşamadınız mı 220 volt görmek dışında? yaptığınız işlemin çok büyük zararlara yol açabileceğini daha önce duymuştum o yüzden öğrenmek istedim?
 
yok kublaja almadan sadece trafoyu servise alarak kesicinin girişinden ölçtüm aksi takdirde dediğiniz arızaların olması kaçınılmaz
 
Trafonun kuplaj barasına giren barasından, diğer trafonun barası arasında, seri lamba ile (ilkel yöntem) tek tek fazlara değdirin, hangı faz, hangı fazda sönerse, o fazlar aynı adı tasır demektir, primerden değilde, zorda olsa ag baralarından değiştimek veya primerden her değiştirmede tekrar kontrol etmek gerekir. Bu 6,3 trafolar maden tesisindemidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,810
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Geri
Üst