faz ve nötürün yerini nasıl değiştirebilirim.

tutku775

Üye
Katılım
14 Eki 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Slm arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.36 Voltla çalışan uydu anteni çevirme motorunu kuluçka makinası tabla çevirmesi için kullanmak istiyorum derdim şu motor belli bir mesafeye kadar ilerleyip duruyor bu mesafeden sonra kolu geri getirebilmem için artı eksi kutupları ters çevirip tekrar bağlamam gerekiyor . Bunu otomatik olarak yapacak bir alet var mıdır? yada bu konuda ne yapabilirim bana yazarsanız sevinirim selamlar saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Peki size lazım olan çalışma sistemi sürekli bir yöne dönmesimi gerekiyor, yoksa biraz sağ çalışıp, tekrar sol çalışmasımı gerekli.
 
Başlıkta faz-nötr yazmışsınız (yani AC) içerikte ise artı eksi diye bahsediyorsunuz (yani DC) hangi gerlilim ise söyleyin ona göre çözüm üretelim. anladığım kadarıyla biraz sağa biraz da sola dönecek devrini tamamlamadan, yani tam tur atmadan. birde motorun devir sayısı gereklidir.
 
sayın şef motor önce ileri doğru didiyor durunca akım yönü ters çevrilmesi gerekiyor yani 1.deki ileri gidişdeki artı 2. de eksiye bağlanması gerekiyorki kol tekrar içeri girebilsin
 
Motor DC olduğuna göre işiniz daha kolay. benim düşüncem 2 kutuplu inversör röle kullanarak artı ve eksi kutuplarını rölenin bir haraketiyle değiştirebilirsiniz. inversör röleyi kumanda etmek için de aklıma ilk gelen flaşör zaman rölesi kullanarak, ileri/geri veya sağ/sol motorun hareket zamanını ayarlayabilirsiniz. geri kalan kumanda senaryosunu bilmediğim için umarım bu fikirden yola çıkarak işinizi halledebilirsiniz.
Saygılarımla,
 
sayın 7adet7 ilginize ve bilginize teşekkür ederim invertör röleyi deneyeceğim zaman saatim var sizi bilgilendireirim
 
sayın tutku775 sizin istediğiniz sistemi ben bir arkadaşımın kuluçka makinesine kurdum. sistem 2 saat bekliyor 15 dk ( maliyet ucuz olsun diye mevcut piyasada bulunan zaman saatlerini kullandım min 15 dk ya ayarlandığı için swıch koydum.) çalışmaya başlıyor raflar swıch le ayarlanan moktaya gelince motoru durduruyor. geri zaman saati 2 saat beklemeye geçiyor 2 saat sonra ters istikamette çalışmaya başlıyor.

SİZE KABACA Bİ ÇİZİM YAPTIM ANCAK NASIL YÜKLENECEĞİMİ BİLEMEDİM
 
SAYIN CEYLAN ARİ KARDEEŞİM ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM ÇİZİMİNİZİ [email protected] adresine göneririseniz sevinirim... siviçere gelen elektirk raf gelince kesiliyor ama raf kalkınca tekrar gelmiyormu ben onuda düşündüm ama RAF kalkınca tekrar eletrik ????
 

Forum istatistikleri

Konular
129,082
Mesajlar
923,098
Kullanıcılar
451,375
Son üye
LINE FİLTRE

Yeni konular

Geri
Üst