23 senelik işletme hocam doğrudur. İlk işim dediğiniz gibi röleleri bağlayacağım.
Topraklama nasıl yapılır bilmiyorum açıkcası ama araştıracağım
Kontaktörlerin yapısını bildiğimi sanıyordum nötr hattı o şekilde bulacağımı düşünmemiştim dediğinizi yaparak bulmaya çalışacağım.
Evet tesis bize ait ,Hocam örnek vermişsin ama tam anlamadım biraz daha araştırayım o zaman o şekilde bağlayayım.
Hocam yorumun beni güldürdü. Allah da seni güldürsün
Evet malesef herşey çok eski alındığı gibi ve dediğim gibi sabit elektrik bakım ekibi olmadığı için her arıza da farklı sözüm ona usta,teknisyen,teknikeri gelip yama yapmışlar gitmişler.
Ben de yeni mezun oldum. Elektrik-Elektronik Mühendisiyim okulda öğrendiğimiz teorik bilgiler hesaplamalar çok işime yaramıyor şuanlık malesef . Fırsatım olsa işi bilen usta olur mühendis olur hemen yanında tecrübe edinirdim öyle giyisim kirlenecek yok öyle olacak falan filan değil gerekirse afedersiniz ben bile para verirdim bu zaman da bilgilenmek çok zor ve önemli. Ama malesef mühendislik yapamıyorum şuan sistemi komple ben idare ediyorum işçilerin maaşı gelen giden vs. İşletmeyi gezerken de çıkan arızalara bakmaya çalışıyorum.