Kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum ,
Şimdi üstadlarım bizim bir tesis var yeni yapıldı 400kva trafo konuldu köşk tipi ve abonelik yaptık ölçüm ogde , tesisimize 1,5 aylık fatura kesildi fatura bana çok uçuk geldi 72 bin civarı felan birim fiyat 5,34
Ben ordaki ustadan endeks değeri istedim fatura son okuma 30.09.2026 tarihli ben bugün sayaçtan değer istedim 05.10.2026 tarihli 5 günlük tüketim 2977 kwh ve 5,34 birim fiyatla yaklaşık 15-16 bin tl yapıyor ve bu mümkün değil yani tesisde h birşey çalışmıyor sadece akşam 7den sabah 6-7ye kadar 30-40tane çevre aydınlatma projektörleri çalışıyor o da yaklaşık 4 kw yük bununda 5 günlük tüketimi 4x12x5 =240 kwh yapar 5 günde ve başka hiç bir tüketim yok tesiste kimse yok bu nedir neyin nesidir çözemedim yani tesiste 16 adet 11 kw fanımız var ve bu 5 günde kesinlikle çalışmadı 2-3 adet upsimiz var önler devrede 1 adet 10 kva ups idari binada bağlı 1 adet 6 kva ups kamera sistemine bağlı ve 2 adette 1 kva ups var ama hepsi sıfır kapalı kutu alındı hidrofor grubu felan var 80 kwlık pompa var ama kesinlikle 5 günde çalışmadı çünkü kimse yoktu orda , birde arkadaştan değer aldıktan sonra tekrar 2,5 saat sonra bir değer aldım ve 2,5 saatte 27,6 kwh tüketim oluşmuş ve dedi ki sadece çay yapmak için su ısıtıcısı kettle
Çalışmış ara ara bu neden olabilir üstadlarım yardımcı olabilecek arkadaşlara elektrik faturasını ve endeks değerlerini atabilirim