arkadaşım ben sana şöyle bi öeneri sunayım ilk önce tesisinde devamlı çalışma var ise sabit gurubu hiç koyma gerek yok birde tesisin akımı sürekli değişmiyorsa akım trafolarını değiştir ikinci olarak olarak bir kompanzasyon panosu daha yapın ufak bir pano tesisin akını az olduğunda bu panoyu devreye al askeri birlikte bu tür sorun vardı ben bu şekilde hallettim şimdi ise değerler %3 ve %4 gidiyor ben sana bu önerileri söyleyeyim röle konusuna gelincede entesi kullan derim piyasadaki en iyi marka bence
Kubilay Bey, Mustafa Bey'e katılıyorum.Zaten 10 kVAR varken bile endüktif çok yüksekti.Yani sabiti devre dışı bırakırsam neler olur düşünemiyorum.Bu arada problem röle de değil.Rölenin değerleri gayet iyi.Zaten ben Kael kullanırdım rölede sıkıntı olsa.Bu arada sayacın markası 2007 elektronik Kohler.En son sabiti 12.5'tan 11 kVar'a düşürdük.Bakalım ne yanıt alacağız.
Yükler genelde klima, civa buharlı armatür(dış aydınlatma),normal evde kullandığımız yükler.Bir de 3fazlı 11kw bir motor.Ups falan yok.