Fisher vana kalibrasyonu

Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar pnomatik fisher marka vana model DVC6010 sorunum şu vanaya 375 rosemount ile Auto kalibration yapıyorum kalibrasyon sorunsuz kalibrasyon tamamlanıyor fakat hala vana istenilen sıcaklığı yakalayamıyor. %5 açması gerektiğinde %10 açıyor %8 açıyor gibi sağlıksız çalışıyor. bu konuda bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevnirim.
 
Oransal vanaya Anolog sinyali kalibratör ilemi gönderiyorsun? Yoksa örn. 4-20mA /0-2,5 bar convertormu kullanıyorsun...
 
merhaba ben sana kısaca şu şekilde yardımcı olabilirim oransal vananın diyaframında bir sorunun yok ise. pozisyonerde feed back aldığın bir bölüm var sonsuz trimpot veya manyetik enkoder gibi birşey bunların kontrolünü yapmalısın.. en ince nokta ise pozisyoner calısıyor iken kesinlikle kalibre ettiğin basınca yakın bir değerde olmalı( örnek pozisyonerler 4-5 bar arası sağlıklı çalışırlar.

saygılarımla.
 
diyafram da problem var
 
Öncelikle bir 4-20mA kalibratör ile vanayı %0 ile %100 arasında uygun akım vererek açıldığını gözlemlemek gerekir.eğer gerektiği şekide açılmıyorsa pozisyonerden vananın ayarlarını yapmak gerekir.Eğer herşey normal ise o zaman vanaya kumanda eden devre kontrolü gerekir.Sıcaklık ayarını yakalamak için genellikle kontrolörün PID ayararını kontrol etmek gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,987
Mesajlar
922,315
Kullanıcılar
451,190
Son üye
hasanms59

Yeni konular

Geri
Üst