FLÜORESAN LAMBALARIN YASAKLANMASI

Ledlere ağırlık verilirse verim düşer maliyet artar, şimdiki tasarruflu ampulün ışık şiddetini yakalamak için epey led kullanılmalı ve yoğun ışık yaymayan özel ledler olmalı bu kademede ilerlemek gerçekten zor olurdu altyapının ayarlanması gerek maliyetleri azaltmak için. Ayrıca çin yapımı ledler piyasayı işgal etmiş uzun ömürde hikaye oluyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Yanlış anlaşılmasın yasaklandı demiştim ben r.t.e nin genelgesini kastetmemiştim. Avrupada yasaklandığını belirtmiştim.
 
İnternette kısa bir araştırmayla 2010 yılında Avrupa'da devlet başkanları bu yasaklamayı yürürlüğe sokmaya çalışacakmış. Üreticiler 2015 in beklenmesi görüşündeymiş. Amerikada bu geçiş 2012 olarak düşünülüyormuş. Yukarıda bahsettiğim problem çözülebiliyorsa geçilmesi çok güzel olur. Belki bizim şebekemiz onlarınkinden daha kötü bir alt yapıya sahip diye böyle bir durum söz konusu da olabilir. Bu problemler yüzünden Avrupa ülkeleriyle enterkonnekte Şebeke oluşturamıyoruz diye biliyorum.

İyi günler.
 
Enterkonnekte sistem oluşturamamızın sebebi farklı diye biliyorum. Yani yine şebekeyle alakalı ama şöyleki ülkemizde şebekemiz yetersiz olduğu için 380kV üzerinde nakil gerçekleştiremiyoruz. Avrupada ise ülkelere göre değişim göstermekle birlikte 600-700 kV diye biyorum.
 
Güç harcayan ve ışık yayan(ısı oluşturan) her sistemin CO2 salınımı nedeniyle, güç harcamasının düşük tutulması istenir. Bu nedenle tasarruflu lambalar tercih edilebilir fakat teknolojileri gereği pahalı üretilmektedirler. Led teknolojisine dayanan aydınlatma araçları tercih edilir konuma geçecektir.
 
Son düzenleme:
Özel bir uzaktan denetim devresi tasarımında sorunum var. Sorun; birden fazla denetlenecek sistemden, uzaktan denetleyicim hangisine doğru yönlendirilmişse, engel olsun olmasın o aktif olacak diğerleri pasif olacak. IR(engelsiz çalışır) ya da EM çözüm istenmiyor. (laser pointer örneği gibi). Mesafe maksimum 60 metre
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…