Extronic
Üye
Arkadaşlar merhaba. Elimde fluke 725 kalibratör mevcut. Cihazın pillerini taktıktan sonra ilk açılışta hiç bir problem yaşamıyorum. Biraz kurcaladıktan sonra cihaz kasmaya ve tuşlara basınca tepki vermemeye başlıyor. Güç tuşundan kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda -çok ilginçtir- tuşa basılı tuttuğum kadar cihaz açık kalıyor elimi çektiğimde ise kapanıyor. Pilleri çıkarıp tekrar taktığımda düzeliyor. Ayrıca kalibrasyon için götürdüğüm firma tüm fonksiyonlarının çalıştığını sadece mA kısmının MEASURE/SOURCE alıp veremediğini belirtti. Ayrıca cihaz geçmişte prob girişinden yüksek voltaj ya da akıma maruz kalmış çünkü içini açtığımda sihaylaşmış yerler var. Tabi kopan yolları ve gözle görünen yanmış elemanları değiştirip onardıktan sonra götürdüm kalibre ettirmek için. Bu arada ptc yazan kısımdaki elemanı söktüm. Havyayı yakınlaştırıp direncini ölçtüğümde değer artması gerekirken tam tersine düşüyor. Onu henüz değiştirmedim. Sorununun sadece ptc'den kaynaklandığını düşünmüyorum zaten. Resimde yuvarlak içine aldığım yerler değiştirdiğim elemanlar. Kopan yolların onarımını işaretlemedim. Eğer aranızda buna benzer bir arıza yaşayan ve ya bilen biri varsa lütfen yardım etsin. Saygılarımla.