flytg pomplar

kahraman 77

Paylaşımcı üye
Merhaba arkadaşlar

elimde bir motor var çamur pompası 100kw bir de bunun motor bilgilerini okuyan özel yapım bir cihaz var bu cihaz motorda bir sorun oldugu zaman motorun çalışmasına izin vermiyor.

Motordan cihaza 8 adet kablo geliyor bunları ölçtüğümde omaj degerleri görüyorum.
1) 5ve 6 nolu kablo ucu stator sargı sıcaklık uçları
bunun baglantısı 3 tane ptc yi seri olarak içerden baglamış verdiği değer 09 ohm dur.

2) 4-8 nolu kabloda ise rulman sıcaklığını okuyor 109 ohm

3)4-3 nolu kabloda ise genel sargı sıcaklığı diyor 109 ohm

burda 4 nolu uç ortak uç olarak belirtilmiş

4) 1-2 uçları normalde 1500 kohm gösteriyor motor su aldıkça omaj değeri düşüyor 300 ohm geldiğinde sinyal veriyor

5)7-2 uçlarıda aynı 4.maddedeki gibi

burdada 2 ucu - uç olarak kullanılmaktadır.

Benim sorum şu olacak ben bunun orjınal kontrol cihazını kullanmak istemiyorum

bunun yerine nasıl bir sistem kurmalıyım ki bana birebir cevap vermeli
önerileriniz bekliyorum

kahraman 77 arkadaşım merhaba
pompayı internetten inceledim alanında dünya lideri markalardan.benim size tavsiyem firmanın teknik servisinden destek almanızdır.yinede çıkmaza girerseniz yeni çözüm aramaktır.
kolaygelsin

firma çok sıkı bu konuda ama işi çözdüm gibi özel bir kart yaptıracağım karta 2 adet pt100 okuyacak 1 adet ptc okuyacak 2 adet te direnç okuyacak okunan değerler ayarlanan değerlerin dışına çıkarsa kuru kontak ile alarm verecek maliyeti baya düşürdüm. insanlar hak etmedikleri paraları kazanıyorlar tutup ta 1000 liralık bir cihaza 7000 tl demenin bir anlamı yok insanları zor durumda bırakırsan bir çözümünü bulurlar.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri