koray79
Üye
Merhaba sabah daha önce gittiğim işin ehli bir abiye rica minnet gittim önce dediğiniz gibi işaretlediğim bobin ile band başını ayarladı . sonra mavi ve turuncu parçalar arızalı dedi hemen söktü altlarından ilk defa gördüğüm çok küçük kondansatör çıktı bunları yeni leri ile değiştirip yerine taktı (Bunların yenisini bulmak çok zormuş eski usta olduğu için elinde epey malzeme var) sonra mavi ve turuncudan ince bir ayar ve radyo ya can geldi

hassasiyet bant başı sonu çıkmayan frekanslar hepsi cam gibi çalıyor . sağ olsun biraz anlattı bana ama o kondansatörleri değiştirmek benim harcım değil bu işlemleri yapması sohbet muhabbet 45 dak 1 saat sürdü sürmedi. Ustalık bu sizler gibi bir usta işin ehli yıllarını bu işe vermiş tecrübeli hemen yaptı sen meraklısın bu işe yoksa uğraşmam dedi tabi elinde başka işler var. Sağ olsun kırmadı beni halletti işin özü ben nekadar öğreneceğim desemde bizim tren kaçmış pratik yok tecrübe yok. Bu yaştan sonra ancak ezbere bildiğim şeyler fakat sizin yazdıklarınız ve orada gördüklerimde bir tecrübe ne kadar o bobinleri söküp altındaki kondansatörleri değiştiremesemde bir daha karşıma aynı şekilde bir sorunlu cihaz cıkarsa hiç olmazsa sorun bulma kabiliyetim artı yönde iyileşmiş oldu. cevap verip yardımcı olan herkese teşekkür ederim . Bende merak ve radyo sevdası devam ettikce daha çok sorularım olur.
sinyal jenaratörüde alacağım fakat önümüzdeki hafta şehir dışına çıkacağım için biraz erteledim.