sen çalıştır ceza yersen ben öderim.
Demedi(m) deme abi sonra :D

bişey olmz merak etme ne fm vericiler yaptım olssaydı bana olurdu. :)

Ya arkadaşlar bir türlü olmuyor uydu ses çıkış kablosunun voltunu mikrofonun ürettiği düşük volta dirençle düşürdüm bobinden ve trimmer cap. frekansı ayarlıyorum olmuyor sesi duyamıyorum neredeyse çıldırıcam :( Her türlü yolu denedim olmuyor işte devre mikrofonla çalışıyor ses kablosunda sorun yok.

Lütfen arkadaşlar bildiğiniz uydudan ses almak için uyğun fm verici varmı? pll olmasın lütfen basit bir devre istiyorum.

microfon haricinde başka bir ses kaynağında çalıştımı peki?

opamplı bir audio amplifier yapmak lazım çizsem uygulayabilirmisin

Teşekkür ederim abi.

Son düzenleme:
Abi yeni ses çıkışı için uyumlu fm verici devresi buldum ve yaptım ama ayarlı köndansatörden demir tel ile ayarlıyorum ses güzel çıkıyor radyodan fakat demiri köndanstördan ayırdığım zaman hemen yayın kayboluyor. Sorun ne olabilir abi? Nasıl çözebilirim abi lütfen söylermisin?

Birde bu fm vericinin sinyan çıkış gücü kaç milliwattir abi?

Yaptığım fm verici resimi

simplestTX01.jpg

Son düzenleme:
merhaba okan ne devreymış :) senın tek hatan audio giriş empedansını tutturamaman sana önerım bırde bunu dene bir 10 kohm potansiyometreyı orta ucunu receiver ses çıkışına kenarlardakı uçları birini senın verıcının girişine dığerını şaseye bağla potla giriş empedansi verıcıye uygun yerde senın verıcı çalışacaktır güç olarak ilk önce watt olarak çikişi kafana takma koy kenara dursun verıcın çalıştıktan sonra FM radyonu al eline 50 mt ye sınyaller ulaşiyorsa 10 mwatt daha uzağa gıdıyorsa voltajı azalt watt olarak verdığım mt cınsı benım tecrubem ve tahmınım bu mesafe açik alanda frakans kirliliği olmıyan yerde daha uzaklara gıdebılır

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri