Forumlardakı en buyuk hata!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kontrolkalemı sakınlerı dıkkat edıyorumda forumlarda yapılan en buyuk yanlıslar farklı kısılerın sadece fıkrını soylemesı bu boyle olabılır soyle yaparsan olma ıhtımalı var gıbı vs vs yazılar

kendınden emın olmayan kısıler sadece mesaj sayısı artsın dıye orda burda okudugu bı seyı ya yanlıs yada eksık olarak madur olan kısıye aktarıyor..Durum boyle olunca sorun yasayan kısı zaman kaybederek ne yapdıgını bılmeden cozum arayısına gırıyor Acık soylemek gerekırse..

Yanlıs yada gereksız yapılan onerı ve yorumlar benı rahatsız edıyo konu hakkında bılmeden yanlıs yorum yapmaktansa hıc yapılmaması benım onerım ..

şöyle bır uygula yapılabılır aslında forumda..
yonetıcıler bu foruma duzenlı olarak gıren gercekden sorunlara cozum ureten uyelerı bolumlerde gorevlendırsın ve o kısıler arkadaslara cozum sunsun mantıklı oldugunu dusunen?

sana tam katılmamakla birlikte fikir beyan etmekte güzel birşeydir sende ışık yanmasına yardımcı olabilir yada oda aynı konuyla ilgilidir farklı boyuta taşımak isteyebilir soru cevap şeklide çok yalın olur bence ama şu varki bazı arkdaşlar benim yazdığımı okumadan yada okuduğunu anlamadan sanki biz elektrikçi değilmişiz gibi o basit fikirlerini yazıyorlar kendime hakaret olarak algılıyorum. bu mesaj sayısına göre yıldız olayınada karşıyım önerim senin açtığın konuya anlamlı cevap verirse+1 rep saçma bulduysan -1rep vermek daha mantıklı gibi geliyor en azından saçma mesajlara bir ceza mantıklı olanlarada güzellik olur.

Forumlar doğru veya yanlış bilgi paylaşımının yapıldığı sitelerdir.Hatalı yorum yapan kişide forumda diğer üyelerin yazdığı cevaplar sayesinde hatasını öğrenebilir.
Bunların dışında forumda onursal üyeler var.Bu üyeler senin bahsettiğin üst düzey bilgi paylaşımı olan çözüm üreten üyeler.

sana tam katılmamakla birlikte fikir beyan etmekte güzel birşeydir sende ışık yanmasına yardımcı olabilir yada oda aynı konuyla ilgilidir farklı boyuta taşımak isteyebilir soru cevap şeklide çok yalın olur bence ama şu varki bazı arkdaşlar benim yazdığımı okumadan yada okuduğunu anlamadan sanki biz elektrikçi değilmişiz gibi o basit fikirlerini yazıyorlar kendime hakaret olarak algılıyorum. bu mesaj sayısına göre yıldız olayınada karşıyım önerim senin açtığın konuya anlamlı cevap verirse+1 rep saçma bulduysan -1rep vermek daha mantıklı gibi geliyor en azından saçma mesajlara bir ceza mantıklı olanlarada güzellik olur.
Mesaj saçmalık boyutunda ise gerekli müdahaleyi forum yönetimi olarak yapıyoruz, gözden kaçırdıklarımızda olacaktır elbet bunlarını da şikayet et butonu ile veya acilse özel mesaj yolu ile bizlere bildiriniz.
Bunun dışında yorumu yazan üye sizin bilgi seviyenizi bilmediğinden basit bir yorumda yapabilir.

Üye ile ilgili gösterge niteliğinde bir çok bilgi var neticede bunun değerlerlendirmesi kişilerin elinde olan birşey. Ben mesela bir üyenin yorumunu okurken mesaj sayısı ve yıldızlarından çok popülarite puanına göre değerlendiriyorum. Çünkü beğenilen yorumlar +pop ile ödüllendirilirken beğenilmeyen yanlış yorumlar -pop ile zaten değerlendirilmekte.

Ama şuda var benim 138 adet mesajım mesaj kutusunun sağ alt köşesindeki butondan beğenilmiş ama popülarite puanım 68. Bu beğenilen mesaj sayısıda mesaj kutusunda görünse daha güzel olur diye düşünüyorum yani kişinin profiline girip bakmak zorunda kalmayalım.

Son düzenleme:
benım dıkkat ettıgım konu su burda sorununu paylasan kısıler genellıkle yenı uye olmus kısıler oluyo ve konuyu arastırmadan dırek yanıt bekleyen kısıler konu arastırmasını bılmeyen kısı nerden bılcek senın + rep ını populerlıgını bakacagı aklına gelırmı sanıyosunuz???

benım gunluk hayattada denk geldıgım olay su boyle dıyo musterıı ama ben arastırdım ole oluyomus.. bende onun o sekılde olmayacagını egerkı su malzemelerı kullanırsan ancak o kısının dedıgı sekılde kurabılırız fakat bu ıs sızı tatmın etmez vs gıbı..
yanı kımse o kısının degerlerıne deıl ... yazdıgı yazıya bakıyo uzatmanın anlamı yok burdan bısey cıkmaz konu kılıt!

benım dıkkat ettıgım konu su burda sorununu paylasan kısıler genellıkle yenı uye olmus kısıler oluyo ve konuyu arastırmadan dırek yanıt bekleyen kısıler konu arastırmasını bılmeyen kısı nerden bılcek senın + rep ını populerlıgını bakacagı aklına gelırmı sanıyosunuz???

benım gunluk hayattada denk geldıgım olay su boyle dıyo musterıı ama ben arastırdım ole oluyomus.. bende onun o sekılde olmayacagını egerkı su malzemelerı kullanırsan ancak o kısının dedıgı sekılde kurabılırız fakat bu ıs sızı tatmın etmez vs gıbı..
yanı kımse o kısının degerlerıne deıl ... yazdıgı yazıya bakıyo uzatmanın anlamı yok burdan bısey cıkmaz konu kılıt!

Forumda onursal üyeler olduğunu daha önce yazmıştım.
Bunun dışında bir kişi forum sitesi kullanmayı popülaritenin ne olduğunu bilmemesi bizim problemimiz değil.Popülaritenin ne olduğunu bilmek içinde 3-4 senelik üye olmaya gerek yok, başka forumlarda görüp öğrenmiş olabilir.

Forumda onursal üyeler olduğunu daha önce yazmıştım.
Bunun dışında bir kişi forum sitesi kullanmayı popülaritenin ne olduğunu bilmemesi bizim problemimiz değil.Popülaritenin ne olduğunu bilmek içinde 3-4 senelik üye olmaya gerek yok, başka forumlarda görüp öğrenmiş olabilir.

senı yonetıcı yapan kım?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumlar doğru veya yanlış bilgi paylaşımının yapıldığı sitelerdir.Hatalı yorum yapan kişide forumda diğer üyelerin yazdığı cevaplar sayesinde hatasını öğrenebilir.
Bunların dışında forumda onursal üyeler var.Bu üyeler senin bahsettiğin üst düzey bilgi paylaşımı olan çözüm üreten üyeler.

Mesaj saçmalık boyutunda ise gerekli müdahaleyi forum yönetimi olarak yapıyoruz, gözden kaçırdıklarımızda olacaktır elbet bunlarını da şikayet et butonu ile veya acilse özel mesaj yolu ile bizlere bildiriniz.
Bunun dışında yorumu yazan üye sizin bilgi seviyenizi bilmediğinden basit bir yorumda yapabilir.
ben bilgi seviyesinden bahsetmiyorum bir konuda iyi olabilirim başka konuda sen iyi olabilirsin paslaşırız ama her açılan konuyada bişeler yazmak ki (benim sorduğum soruyla alakası yok) dikkat ediyorum bazı arkdaşların yaptığı budur neden yapiyor bunu yıldızları artsın diye kriter bu olmamalı bu yazdıklarınızda beni tatmin etmedi açıkçası neyse bu tartışmadan bişey çıkmaz arkdaşın dediği gibi

Forumlar maksimum fayda sağlamaya çalışırlar... Elbette saçma sapan durumlarla da sıkça karşılaşırız.
Bazen bir soruya verilmiş yanlış cevap, doğru cevaplardan daha faydalı olabilir.
Örneğin; sorana, "tek bir kaynağın cevap olamayacağını" öğretir... Bu da önemli bir tecrübedir...

Yöneticiliğin hepsi zordur. Ama sanalda yöneticilik hepsinden dertlidir...
Yönetici olaylara geniş perspektiften bakabilendir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri