forumun üst tarafındaki animasyondaki aşırı güç sarfiyatı hakkında

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
merhaba benim bilgisayardamı bir sorun var anlamadım resimdede gözüktüğü gibi ekrana üst tarafı gelince cpu %100 vuruyor aşağı kısımlara alınca her şey normal acaba animasyonun fazlamı aktif tüketimi var :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı animasyon gösterilirken üstünede download işlemi yaparken ve bir çok programım açıkken cpu kullanımımın %2 ila %15 arası değiştiğini gözlemledim. Yani animasyonun cpu kullanımına etkisi yok denecek kadar az. Zaten eklediğiniz alttaki resimde de bilgisayarınızdaki cpu kullanımında çok garip dalgalanmalar dikkat çekiyor. %0 ila %100 arası sürekli dalgalanma gözüküyor. Bilgisayarınızda yazılımsal yada donanımsal bir sorun olma olasılığı çok yüksek.
 
Benim bilgisayarımda da aynı durumla karşılaşmaktayım, aşağılarda cpu kullanımı uzun süre %0-8 arasında stabile olmaktadır. Fakat animasyon bölümü olduğu zaman ekranda cpu kullanımı %95-100 arasında stabile olmaktadır. Tekrar değerlendirebilirsek daha iyi olabileceği kanaatindeyim.
 
başka bir bilgisayarda denedim olmadı, garip acaba sorun nerde
 
Bilgisayarın hızıyla alakalı bir durumdan mı kaynaklanmakta acaba. Ram olayından mıdır.
 
Merhaba arkadaşlarım!
Bu gayet normal bir durumdur. Kullanılan tarayıcı browser ile de ilgili olan bir veri kombinasyon durumudur. Yani tarayıcı hızınız pc niz içinde gayet verimli bir performansta çalışıyor ise internet sayfalarına erişim ve de ram leriniz fazla yorulmadan bu işlemi düşük sarfiyat ile gerçekleştirecektir. Aynı zamanda beraberinde tarayıcınız ile bir arada çalışan başka bir program veya yazılım bu tür animasyon ya da video gibi görsel verileri gösterir iken bağlantı hızınız ile de ilgili olarak bazı kontrolsüz güç sarfiyatları mümkündür...
Önemsenecek bir sorun değildir ve de her cihaz içinde olabilecek bir durum değildir.

Hoşçakalın!
 
Aynı sıkıntı bu bilgisayrda da oluyor.Bu biraz düşük seviyeli bir pc.Rami de düşük,işlemcisi de eski.Sanırım bundan kaynaklanıyor.Cpu zaten hemen yükselir.En ufak bir harekette %100 ü bulur.Hızlı işlem yapması için gerekli bu.Hele böyle düşük bir sistemse oluyor.
Bu durumda bir arıza bir aksaklık yok demektir.Sadece bilgisayarlarımız yeni teknolojiye göre yavaş kalıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,983
Mesajlar
922,281
Kullanıcılar
451,183
Son üye
ridvanaltn1

Yeni konular

Geri
Üst