fotokopi makinası kapasitife sokarmı

koyaklı

Üye
Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaşlar sorumlu olduğum okulda aktif sarfiyat fazla değil kapasitif alıcıda yok sayılır güç kaynağı falan yok sistem yüzde 50 kapasitife giriyor indüktif ise çok düşük eski model birtane fotokopi makinası var makina sürekli prize takılı duruyor fakat açma kapama anahtarı ise kapalı bu durumdayken reaktif güç kontrol rolesi kapasitif gözteriyor prizden fişi çekince ise normal gösteriyor yani kapasitif göstermiyor kapasitife girmesi bu makinadan dolayı olabilirmi ne yapabilirim bilgisi olan varsa lütfen bir yardımcı olsun şimdiden teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mevcut akım trafonuz ve röleniz, bir fotokopi makinasının yükünü bile görüyorsa eğer, sorun kodansatör seçimindedir. Yüke ygun olarak monofaze kondansatör yoktur.
Okul yükleri genelde dengesiz olur. Kademeler trifaze ise yük durumuna göre çeşitli değerlerde monofaze kondanastörler gerekebilir. Ya da yeni bir sistemle (monofaze reaktörlü ve reaktörün istediği kadarını (%1-%100) devreye alabilen) yola devam edilebilir. Bildiğim kadarıyla bunu sadece Grup-ARGE'nin rölesi yapmakta.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,171
Kullanıcılar
452,028
Son üye
ahmet ural

Yeni konular

Geri
Üst