fren balatası seçimi

değerli ustalar elimizde olan motorların frenlerinde zamanla sorunlar yaşıyoruz. balatalar çok çabuk aşınma yapıyor. eskiden kırmızı balatalar vardı çok dayanırdı. onlar kanserojen olduklarından piyasadan çekildi.şimdiki balatalar peynir gibi. benim sizlere sormak istediğim çok sık aralıklarda çalışan bir motora ortalama günde 25000 açma kapama yapan bir fren sistemine uygun balata seçimi nasıl olmalıdır özel bir balata çeşidi varmıdır. yardımcı olursanız memnun olurum saygılarımla.

arkadaşım 1 dakida bir dursa 24 saat te 1440 yapar .
Fren balatasının aşınması balatanın sürtüğü yüzeyin düz olmayışından kaynaklanır.bu yüzey tornada çok hasas olarak temizlenmelı zımpara ile temizleme yüzeyi bozar balata dengesiz basar ve aşınır..
balata seçimi sert olan çins seçilmeli balata çakanlar iyisini bilir bence.
çok değişik şartlarda çalışan frenler gördüm bir seneden önce değiştirdiğimizi hatırlamıyorum. kolay gelsin

Motorunuz küçük ise,dinamik fren ile takviye yaparak,balatalara gelen yükü azaltabilirsiniz.

değerli ustam dinamik frenleme ile motor ısınır sanırım kullandığımız motorun soğutma pervanesi zaten yok,saygılarımla

Forum istatistikleri

Konular
129,694
Kullanıcılar
452,399
Son üye
alilin

Yeni konular

Geri