Fukuşima'da robot, 'buram buram yayılan' radyasyonu kaydetti

Bu haberde ne var? Radyoaktif ölçüm cihazları endüstride ve tıpta pek çok alanda kullanılıyor. Mesela ben yıllarca sigara sektöründe çalıştım. Sigara ağırlığı st90 içeren ölçüm üniteleri ile kontrol ediliyordu. Hırsızların bir firmadan bir ölçüm cihazı çalmaları TAEK'in suçu mu oluyor? Başka suçlayacak bir konu bulamadınız mı? Bu nasıl mantıktır?
 
Japonlar bir robot yapmış hırsız yakalama robotu,almanya ya götürmüşler 30 dk.bir hırsızı yakalamış ingilterede 10 dk.bir hırsızı yakalamış türkiye ye getirmişler 10 dk.robotu çalmışlar!
Yine avrupalı bir firma kırılmayan bir cam yapmış ve bu camın içine 1 milyon dolar koyup bir otobüs durağına yerleştirmişler eğer camı kırabilirseniz para sizin demişler.Bir hafta da parayı kimse alamamış aynı işlemi türkiye de yapmışlar parayı koyup durağa gitmişler sabah geldiklerinde durak yerinde yokmuş!
Türk'ün aklına gelen şeytanın aklına gelmez!Ama bahsettiğininiz ve de bahsettiğim konular nükleer enerji ile alakalı değil!Yüksek miktarda elektrik üretmemiz gerekiyor mu?EVET gerekiyor bunun en kolay ve zahmetsiz yolu nükleer santral!Merak etmeyin nükleer santrali kimse çalmaz!
 
Konumuz ile alakasız belki ama türkiyede 15 yıldır e ticaret sektörü var. 2015 yılında devlet eticaret firmalarına e ticaret kanununun nasıl olması gerektiğini soruyor, standartları oturtmaya çalışıyor.
inşallah nükleer enerji sektöründede bu şekilde olmaz
 
abi, dun sana da gonderdim linki,
turkiyede ne nukleer enerji ne gunes enerjisi cevrimine yetecek eleman yok ama.
acik konusiyim nukleer enerji de gunes enerjisi de senin sandigin gibi hayal degil. ama turkiyede imkansiz gibi gozukuyor. bakarsan gecen sene galyum transistpr imal edilecekti. ama ne oldu?
nukleer enerji, gqlyum transistor ya da gunes enerjisine benzemez yarim yamalak yapilirsa felaket olur! ruslar yapmis yillardir kullaniylr deme. onlarin nasil bir teknoloji kullandigini bilmiyorsun cunku. ruslar gecmiste almanyaya ogrenci gonderdi, bu ogrenciler rusyada arge yapti. cok para akitildi. lada misal motoru alman tasarimidir cogunlukla. buna rus celigini kat.
iste onlarin nukleer santrali de boyle.
ama gunes enerjisj cok daha guvenli olmasina ragmen turkiyede zor, ha kullanilmiyor mu? konyaya git, bartina gel. artik her yerde var nerde ise, trafik isiklarimiz gunes pilli, aksama kadar sarj olup sabaha kadar onlae yakiyor.
ki bak bartin diyorhm. 10×10 cm bir pil 3 tane trafik lambasini sabaha kadaryakacak guc topluyor, sen bir de o linkteki pilleri dusun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…